Antena Meniu Search
x

Video Studenţi chemaţi la facultate, pentru sesiunea de iarnă. Condiţii de intrare la examen şi excepţii de la regulă

Sesiunea dă peste cap planurile studenţilor! Tinerii de la mai multe facultăţi, printre care Politehnică, Medicină şi Drept sunt chemaţi la examene faţă în faţă de săptămâna viitoare. Decizia a fost luată chiar dacă ei cer ca sesiunea să fie online. Asociaţiile tinerilor spun că mulţi au rămas în provincie şi nu au unde să se cazeze acum în Capitală. Există şi condiţii de intrare în amfiteatru: dovada vaccinarii sau un test negativ.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 13.01.2022, 19:59

Vezi și

Revolta studenţilor pleacă de la faptul că predarea a fost online, aşa că nu li se pare normal ca examenul să fie în amfiteatru. "Câtă vreme există risc de infectare, există risc şi în perioada de predare, şi de evaluare. Mulţi studenţi au vrut să vină fizic până acum", explică Horia Oniţă, preşedinte ANSOR. Iar mulţi dintre ei locuiesc încă în provincie din cauza pandemiei. "Aceşti studenţi nu au stat în chirie, nu pot sta în chirie o lună, universităţile trebuie să asigure tot ce trebuie", adaugă Horia Oniţă

Studenţii de la Politehnică sunt chemaţi la examen, cu prezenţă fizică

La Politehnică, studenţii vaccinaţi au locurile asigurate în căminele universităţii. Multe dintre cursuri şi laboratoare sunt deja în sistem hibrid, aşa că decizia de a chema studenţii la examene faţă în faţă nu mai poate fi modificată. "Rata de promovare este mai mare în online din multiple motive, însă nu este o situaţie normală. Noi ne dorim să revenim în situaţia normală. Noi am fost în online doar în mijlocul valului 4", spune Mircea Costoiu, rector Politehnică. 

Doar o creştere exponenţială a numărului de infectări ar putea schimba situaţia. "Am stat să învăţ în ultimele două luni de zile. Trebuie să fii mai pregatit", este de părere Alexandru, student. La fel se întâmplă şi la Universitatea de Medicină, dar şi la Facultatile de Biologie, Chimie, Fizică şi Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Cum pot intra studenţii la examen, în sesiunea de iarnă

Pentru ca studenţii să poată intra în amfiteatre de săptâmana viitoare, trebuie neaparat sa prezinte fie dovada vaccinarii, fie rezultatul negativ al unui test rapid făcut în ultimele 24 de ore. În cazuri extreme, pe care universitatea nu le încurajează, studenţii pot intra şi fără cele două documente doar dacă toţi cei prezenţi în sală sunt de acord cu acest lucru. 

15 facultăţi de la Universitatea Bucureşti rămân în online

Pentru celelalte 15 facultăţi de la Universitatea Bucureşti, sesiunea rămâne online. "Nu discutăm de lipsa de curaj aici, ci de fiecare facultate, dacă se poate adapta la situaţia pandemică. Chimia are nevoie de prezenţă fizică şi are nevoie de experimente, pe care facultatea de Litere şi Istorie poate susţine cursuri şi seminare online", a declarat Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt Universitatea din Bucureşti.

Şi Academia de Studii Economice rămâne la sesiune din faţa calculatorului. Studenţii trebuie să voteze acum dacă îşi doresc să revină în bănci din semestrul al doilea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Studenţi chemaţi la facultate, pentru sesiunea de iarnă. Condiţii de intrare la examen şi excepţii de la regulă