Antena Meniu Search
x

Video Sute de copii din Bucureşti au aflat că vacanţa li se prelungeşte cu două săptămâni pentru că nu au unde să revină în bănci. Părinţii sunt revoltaţi

E revoltă în rândul părinţilor din Bucureşti cu două zile înainte să înceapă şcoala! Sute de copii au aflat în ultimul moment că mai au două săptămâni de vacanţă. Alţii s-au trezit că trebuie să se mute din clădirea lor într-un sediu de birouri din cartier. Iar 24 de familii nu ştiu încă unde îşi vor duce copiii la creşă începând de luni.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.09.2022, 14:05

Vezi și

Pe 1 septembrie, elevii Şcolii 28 au aflat că mai stau puţin acasă. Şcoala nr. 28 este singura din Capitală unde anul şcolar nu începe în data de 5 septembrie. Elevii au fost anunţati că vacanţa se prelungeşte cu două săptămâni.

  • Copil: O să se înceapă pe 19 septembrie şi o sa fie normal.
  • Reporter: Ce o sa faci până pe 19 septembrie?
  • Copil: O să fac teme, o sa învăţ.

De la intrarea pe Aleea Circului din sectorul 2 se văd lucrările în plină desfăşurare. Termenul de finalizare, 30 decembrie. Părinţii elevilor de la Şcoala 280 sunt şi mai nervoşi. Mai multe clase de a doua, a treia, şi a patra din sectorul 5 vor învăţa în clădirea angajaţilor de la Electromagnetica. "Copiii sunt foarte mici să meargă într-o clădire de birouri. Ca şi distanţă este un kilometru şi... 300 de metri. Consider că e prea târziu ca în trei să poţi să muţi copilul", a declarat Loredana Gheorghe, mama unui elev de la Şcoala 280. "Am doi copii la Şcoala 280, cel mic va fi mutat. Ştiu că este intrare comună, atât a angajatilor, cât şi a copiilor, pe acolo trec inclusiv maşinile clienţilor, maşinile angajaţilor, nu mi se pare o soluţie pentru sediu de şcoală", a declarat Adorian Tarla, tatăl unui elev de la Şcoala 280.

Ce spun autorităţile

Nici pentru restul elevilor situaţia nu e roz. Celelalte clase vor rămâne la şcoala 280, dar vor învăţa în trei schimburi. Asta înseamnă că orarul va începe de la ora 8 dimineaţă şi se va încheia la 8 seara, pentru unii dintre ei. Inspectoratul Şcolar nu pare să aibă o problemă cu faptul că părinţii şi elevii au aflat de schimbări cu atât de puţin timp înainte de începerea cursurilor. "Probabil că va fi necesară această relocare din cauza numărului mare de copii înscrişi la clasa pregătitoare. Voi verifica, conducerea şcolii mi-a adus la cunoştinţă că au fost înştiinţaţi şi vor fi relocaţi în altă clădire", a declarat Vlad Dirceanu, inspector general şcolar.

Acelaşi răspuns senin îl au autorităţile şi pentru 24 de familii care au copiii la o creşă din sectorul 4. Ieri au aflat că de luni creşa va fi închisă. "Spaţiul nu există amenajat, deci va mai dura. Nu ştim!", a declarat mama unui elev. Nu e loc deocamdata nici acolo, aşa că se vor întoarce pentru o perioadă în clădirea iniţială până când Inspectoratul şi Primăria vor decide unde îi vor reloca pe aceşti copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Sute de copii din Bucureşti au aflat că vacanţa li se prelungeşte cu două săptămâni pentru că nu au unde să revină în bănci. Părinţii sunt revoltaţi