Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de Paşte 2024. Propunerile ministrului Educaţiei stârnesc tot mai multe controverse. Câte zile libere ar putea avea elevii anul viitor, în primăvară

Niciun an nu seamănă cu altul în şcoala românească. Vacanţa de Paşte pentru elevi ar putea dura aproape o lună de zile, anul viitor. Decizia nu este încă definitivă, pentru că ministrul Ligia Deca pare că se răzgândeşte după ce propunerea a stârnit controverse. Cu mai multe detalii despre acest subiect vine colega noastră, Mădălina Iacob. Bună, Mădălina! Câte zile libere ar avea copiii în total, anul viitor, de Paşte, după noile propuneri ale autorităţilor? 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 06.03.2023, 18:29

Vezi și

Vacanţa de Paşte de anul viitor este fixată, conform structurii noului an şcolar, în perioada 13-21 aprilie, deci nu cuprinde nici Paştele ortodox şi nici pe cel catolic. De aici au apărut dezbaterile aprinse. Reprezentanţii cultelor religioase vor neapărat ca Paştele ortodox să se suprapună cu această vacanţă de primăvară a copiilor, cer asta şi părinţii, care spun că ar trebui ca vacanţa de primăvară să fie în acea perioadă.

Ligia Deca vorbeşte despre o discriminare între religii şi spune că nu ar fi corect să fie această vacanţă de primăvară doar pentru Paştele ortodox. Se gândeşte, însă, din nou, şi a găsit o nouă formulă: vacanţa de primăvară ar putea începe în data de 29 aprilie şi s-ar putea continua până în data de 7 mai, dar acum sunt nemulţumiţi elevii, care spun că e prea târziu şi că modulul al patrulea ar fi prea lung, iar ei mult prea obosiţi, a transmis reporterul Observator Mădălina Iacob. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Vacanţa de Paşte 2024. Propunerile ministrului Educaţiei stârnesc tot mai multe controverse. Câte zile libere ar putea avea elevii anul viitor, în primăvară