Antena Meniu Search
x

Vocea anului: la doar 15 ani, soprana Olivia Oprea câștigă premii prestigioase și se înscrie în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

La doar 15 ani, tânăra soprană Olivia Oprea a reușit să cucerească marile scene internaționale și să atragă atenția lumii muzicale. Studiind la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” și la Guildhall School of Music and Drama din Londra, Olivia este un exemplu de pasiune și talent în domeniul muzicii clasice.

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 12:46

Olivia Oprea
Olivia Oprea

Performanțele Oliviei sunt remarcabile: a cântat la Opera din Oslo alături de soprane renumite, a obținut numeroase premii și trofee internaționale și a fost onorată cu Premiul de Excelență în Muzică Clasică la Gala Top Child Performance. De asemenea, Olivia a fost desemnată Vocea Anului la London Young Musician of the Year.

Olivia Oprea a început să studieze canto clasic la vârsta de doar 2 ani, când a auzit pentru prima dată o arie la televizor. Această întâlnire cu muzica clasică a fost începutul unui drum remarcabil. Parcursul impresionant de până acum demonstrează că pasiunea și munca asiduă pot conduce la realizări extraordinare.

Începând cu următorul an școlar, Olivia are șansa să studieze la prestigiosul Colegiu Purcell din Londra, un fapt remarcabil având în vedere că abia a terminat clasa a IX-a și va intra direct în clasa a XII-a în sistemul britanic, echivalentul clasei a XI-a în România. Conducerea instituției a făcut o excepție pentru Olivia, recunoscând performanțele sale excepționale și talentul său deosebit.

Articolul continuă după reclamă

Cu un program impresionant pentru acest an, care include concerte la Royal Academy of Music și Blackheath Halls Opera, viitorul Oliviei Oprea este promițător și plin de posibilități.

În plus, Olivia Oprea este singurul copil din România și Europa care a atins astfel de performanțe la canto clasic. Drumul său este o inspirație pentru tinerii muzicieni din întreaga lume, iar includerea ei în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României subliniază contribuția sa excepțională în domeniul muzicii clasice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Educatie » Vocea anului: la doar 15 ani, soprana Olivia Oprea câștigă premii prestigioase și se înscrie în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu