Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Castelul Balmoral din Scoția își deschide în premieră porțile pentru public: "Cred că Regele vrea ca oamenii să îl vadă"

Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din anii 1850, va fi deschis publicului pentru prima dată în istoria sa, scrie Sky News.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 10:33

Începând de luni, vizitatorii pot face un tur ghidat în castel. „Este un loc magnific, cred că Regele vrea ca oamenii să îl vadă”, a declarat Hamilton Goddard de la Balmoral Estate.

Regele Charles este cel mai recent dintr-un lung șir de monarhi care și-au pus amprenta asupra Balmoral de când regina Victoria și prințul Albert au construit castelul în anii 1850. Regele a schimbat covoarele din salon și a amplasat tablouri ale artistului victorian Sir Edwin Henry Landseer, care a fost iubit și de regina Victoria.

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile

Articolul continuă după reclamă

Biblioteca castelului, care a fost cândva sala de mic dejun și de prânz a reginei Victoria, este astăzi folosită de rege ca birou de lucru. Acesta a primit aici demnitari din întreaga lume.

Biletele pentru tururile ghidate, care au pornit de la 100 de lire sterline, au fost epuizate în 24 de ore de la punerea în vânzare, 40 de persoane în fiecare zi având dreptul să viziteze reședința regală în perioada 1 iulie - 4 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Entertainment » Castelul Balmoral din Scoția își deschide în premieră porțile pentru public: "Cred că Regele vrea ca oamenii să îl vadă"