Antena Meniu Search
x

Cât costă un bilet la Untold, Neversea, Electric Castle şi alte festivaluri care au loc în România în 2023

Perioada verii este perioada vacanţelor, la mare, în special, dar şi perioada în care tinerii din România, şi nu numai, se bucură de câteva dintre cele mai tari festivaluri de muzică precum Untold, Neversea sau Electric Castle.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 14:59

Numeroase festivaluri de muzică au loc în această vară, în România
Numeroase festivaluri de muzică au loc în această vară, în România - Profimedia
  • Numeroase festivaluri de muzică au loc în această vară, în România.

În vara lui 2023, ca şi în alţi ani, românii ar urma să se bucure de câteva dintre cele mai tari concerte de muzică. Untold, Neversea sau Electric Castle aduc, ca de fiecare dată, artişti de top în România.

Aceste festivaluri au şi un important rol economic, în condiţiile în care pe perioada festivalurilor oraşele care le găzduiesc sunt asaltate de turişti români şi străini. Nu mai spunem că accesul la un festival de muzică de top nu este tocmai ieftin.

Cât costă un bilet la festivalul Untold de la Cluj

Festivalul Untold de la Cluj are loc în perioada 3-6 august, urmând să fie găzduit de Cluj Arena. Pe afişul festivalului sunt prezentaţi artişti precum Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci.

Pe acelaşi subiect

Există numeroase variante de bilete pentru a intra la acest festival. În general, preţurile variază între 500 şi 1.000 de lei, dar există şi varianta VIP, unde doritorii au de achitat undeva la 2.400 de lei.

Preţul biletelor la Neversea porneşte de la 330 de lei

Festivalul Neversea 2023, de la Constanţa, are loc în perioada 6-10 iulie. Festivalul se desfăşoară pe plaja cu acelaşi nume, Neversea Beach, şi aduce la start artişti precum Lost Frequencies, Grasu XXL, Steve Aoki, Salvadore Ganacci, J Balvin sau Nicole Cherry.

Ca şi în cazul Untold, există mai multe variante de bilete pentru acces. Preţul biletelor pentru Neversea porneşte de la 330 de lei, dar poate să ajungă până la 800 de lei sau chiar 2.000 de lei, dacă luăm în calcul şi opţiunea VIP.

Cât costă un bilet la celelalte festivaluri care au loc vara aceasta în România

Pe lângă Untold şi Neversea, în vara aceasta în România mai avem şi alte festivaluri importante de muzică precum Electric Castle (19-23 iulie 2023, Bonţida, judeţul Cluj-Napoca), VIBE Festival 2023 (6-9 iulie 2023, Târgu Mureş), Open Air Blues Festival (18-23 iulie 2023, Brezoi, judeţul Vâlcea), Summer Well 2023 (11-13 august, Domeniul Ştirbey, Buftea) sau Braşov Jazz&Blues Festival 2023 (10-15 august 2023, Braşov).

Preţurile la bilete variază în funcţie de foarte multe detalii. Orientativ putem spune că preţul pentru un bilet la Electric Castle variază între 65 şi 500 de euro, dar poate să ajungă până la 3.300 de euro. Preţul pentru un bilet la VIBE Festival 2023 porneşte de la 169 de lei, pentru o zi. Preţul biletelor la Open Air Blues Festival variază între 265 şi 850 de lei. Un abonament de trei zile la Summer Well 2023 costă în jur de 575 de lei. Iar preţul pentru un abonament la Braşov Jazz&Blues Festival 2023 variază între 225 şi 250 de lei.

Cât costă cazarea în oraşele unde se desfăşoară festivaluri

Specialiştii susţin că este de aşteptat ca în fiecare zonă unde are loc un astfel de festival de muzică, preţurile la cazare s-ar putea tripla, indiferent că vorbim de mare, munte sau un oraş precum Cluj.

Ba chiar există posibilitatea ca preţurile la cazare să explodeze cu adevărat pe litoral, în perioada Neversea, ţinând cont de faptul că este şi sezon estival, iar litoralul este luat cu asalt, în mod constant, de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Cât costă un bilet la Untold, Neversea, Electric Castle şi alte festivaluri care au loc în România în 2023