Antena Meniu Search
x

Cine a fost Meat Loaf, muzicianul care s-a stins din viaţă la 74 de ani

Lumea artistică este în doliu după moartea cântăreţului Meat Loaf, care s-a stins din viaţă la 74 de ani. Hiturile sale care i-au adus recunoaşterea internaţională sunt „I’d Do Anything for Love”, „Two Out of Three Ain’t Bad” sau „Bat Out of Hell”.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 13:32

Cine este Meat Loaf, muzicianul care s-a stins din viaţă la 74 de ani - Profimedia

„Inimile noastre sunt îndurerate să anunțăm că incomparabilul Meat Loaf a murit în această seară, cu soția sa Deborah alături. Fiicele Pearl și Amanda și prietenii apropiați au fost alături de el în ultimele 24 de ore”, a anunţat familia.

Cine a fost Meat Loaf

Pe numele real Marvin Lee Aday, starul are o carieră de şase decenii, în care s-au vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale vândute în întreaga lume. A jucat în peste 65 de filme, inclusiv „Fight Club”, „Focus”, „Rocky Horror Picture Show” și „Wayne's World”.

„Bat Out of Hell” rămâne unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile, cu peste 14 milioane de copii. A fost scris şi compus de Jim Steinman şi lansat în 1977.

Pe acelaşi subiect

Marvin Lee Aday s-a născut în Dallas, Texas, pe 27 septembrie 1947,fiind singurul copil al lui Wilma Artie ( născută Hukel), profesoară și membră a cvartetului gospel Vo-di-o-do Girls și Orvis Wesley Aday, un fost ofițer de poliție care a intrat în afaceri vânzând un remediu pentru tuse de casă împreună cu soția și un prieten sub numele de Griffin Grocery Company. Tatăl său era un alcoolic, iar Aday și-a însoțit mama adeseori prin toate barurile din Dallas pentru a-și căuta tatăl și a rămas adesea cu bunica lui.

Prima trupă Meat Loaf Soul

S-a mutat în Los Angeles, unde și-a format prima trupă, Meat Loaf Soul, după o poreclă inventată de antrenorul său de fotbal din cauza greutății sale. I s-au oferit imediat trei contracte de înregistrare, pe care le-a refuzat pe toate. Primul concert al lui Meat Loaf Soul a fost la Huntington Beach în 1968, la Cave, deschiderea pentru trupa lui Van Morrison Them și Question Mark and the Mysterians. Trupa a suferit apoi mai multe schimbări de chitariști principali, schimbându-și de fiecare dată numele trupei. Noile nume au fost Popcorn Blizzard și Floating Circus.

Meat Loaf și Steinman au început Bat Out of Hell în 1972, dar nu au luat-o în serios până la sfârșitul anului 1974. În octombrie 1977, Bat Out of Hell a fost lansat în sfârșit. Meat Loaf și Steinman au format trupa The Neverland Express pentru a susține Bat Out of Hell. Primul lor concert a fost deschiderea pentru Cheap Trick în Chicago. A câștigat expunere la nivel național ca invitat muzical la Saturday Night Live pe 25 martie 1978.

Bat Out of Hell a vândut aproximativ 43 de milioane de copii la nivel global (15 milioane dintre cele din Statele Unite), făcându-l unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile. Numai în Regatul Unit, vânzările sale de 2,1 milioane o plasează pe locul 38. În ciuda faptului că a ajuns pe locul 9 și a petrecut doar două săptămâni în top zece în 1981, acum a petrecut 485 de săptămâni în UK Albums Chart (mai 2015), o cifră îmbunătățită doar de Rumors by Fleetwood Mac cu 487 de săptămâni. În Australia, i-a doborât pe Bee Gees de pe locul 1 și a devenit cel mai vândut album din toate timpurile în acea țară. Liliacul din iada petrecut, din decembrie 2020, un total de 522 de săptămâni în Top 200 în topul Regatului Unit; aceasta o face cea mai lungă ședere în orice top muzical din lume, deși topul publicat conține doar 100 de poziții.

S-a prăbuşit şi a suferit o fractură de claviculă

În 2019, la un eveniment în Dallas, cântăreţul de rock Meat Loaf s-a prăbuşit pe scenă, în faţa celor prezenţi. Artistul a căzut după ce s-a împiedicat de nişte cabluri şi a suferit o fractură de claviculă.

În ianuarie 2020, în timpul unui interviu pentru The Mirror, Meat Loaf a anunțat „Nu sunt bătrân. Am melodii pentru un alt disc și citesc un scenariu”. Într-o postare pe Facebook din februarie 2020, Meat Loaf și-a anunțat intenția de a înregistra un nou album care să conțină „patru sau cinci piese noi”, inclusiv „What Part of My Body Hurts the Most” a lui Steinman (o melodie solicitată de mult de fani, dar anterior sub restricții contractuale pentru musicalul Bat Out of Hell), împreună cu înregistrările demo originale din 1975 realizate pentru albumul Bat Out of Hell. Colaboratorul de multă vreme al lui Meat Loaf, Jim Steinman, a murit pe 19 aprilie 2021, din cauza unei insuficiențe renale.

Într-o postare pe Facebook din noiembrie 2021, el a explicat în continuare că el și trupa sa se vor întoarce în studio în ianuarie 2022 pentru a înregistra șapte melodii noi pentru un viitor album, care va include și piese live din anii 1970, 1980, 1990, și anii 2000. Meat Loaf însuși a murit pe 20 ianuarie 2022, aparent fără să fi avut loc vreo înregistrare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » Cine a fost Meat Loaf, muzicianul care s-a stins din viaţă la 74 de ani