Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Eurovision 2023. Ediţia din acest an va avea sloganul "United by Music". Când are loc tragerea la sorţi pentru semifinale

Eurovision 2023. Ediţia din acest an a concursului care se va desfăşura la Liverpool va avea sloganul "United by Music" ("Uniţi prin muzică"), cu o ilustraţie care prezintă mai multe inimi care bat împreună, relatează BBC.

De Redactia Observator la 31.01.2023, 12:57

BBC a declarat că acesta "reflectă originile concursului", care a fost creat iniţial ca un experiment de radiodifuziune pentru a uni Europa. Ediţia din acest an a competiției Eurovision va avea loc în Marea Britanie, deoarece este prea periculos să fie organizată în Ucraina, câştigătoarea ediţiei din 2022.

Steagurile ambelor ţări au fost folosite ca sursă de inspiraţie pentru schema de culori a logo-ului. Font-ul folosit în logo-ul Eurovision se numeşte "Penny Lane" - o aluzie la bogata moştenire muzicală a oraşului Liverpool.

Logo și slogan Eurovision 2023

BBC

Când are loc tragerea la sorţi pentru semifinalele Eurovision 2023

Pe acelaşi subiect

Tragerea la sorţi pentru semifinale şi ceremonia de predare pentru Eurovision 2023 vor avea loc pe 31 ianuarie. Evenimentul îi va avea drept gazde pe Rylan Clark şi pe AJ Odudu şi va fi transmis din St George's Hall din Liverpool, de la ora 19:00 GMT, pe BBC Two.

În tragerea la sorţi vor fi implicaţi elevi de la şcolile locale, precum şi membri ai comunităţii ucrainene care s-au stabilit în Liverpool de la începutul războiului din ţara lor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marea Britanie, Franţa, Spania, Germania şi Italia se califică automat pentru finală datorită sumei plătite de radiodifuzori pentru a participa. Ucraina va merge, de asemenea, direct în finală, fiind câştigătoarea ediţiei din 2022.

Semifinalele vor avea loc pe 9 şi, respectiv, 11 mai, iar finala pe data de 13 mai.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Eurovision 2023. Ediţia din acest an va avea sloganul "United by Music". Când are loc tragerea la sorţi pentru semifinale