Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de Film de la Veneţia: În competiţie intră şi o producţie românească, Spre Nord, regizată de Mihai Mincan

A inceput Festivalul de Film de la Veneţia. 23 de pelicule intră în cursa pentru Leul de Aur în cea de-a 79-a ediţie a celui mai vechi festival de film din lume. Ana de Armas îşi face debutul în rolul lui Marilyn Monroe, în producţia Blonde, iar competiţia se deschide, pentru prima oară în istorie, cu un film produs de o platformă de streaming: White House. În competiţie intră şi o producţie românească, Spre Nord, regizată de Mihai Mincan. Festivalul se încheie pe 10 septembrie.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 31.08.2022, 20:50

Vezi și

Invitată de onoare, Catherine Deneuve este aşteptată pe covorul roşu pentru a primi, la 78 de ani, un Leu de Aur pentru întreaga carieră. Starul francez a primit deja Copa Volpi pentru cea mai bună actriţă cu rolul din „Place Vendôme” de Nicole Garcia în 1998.

Newyorkezul Noah Baumbach deschide competiţia cu proiecţia oficială a filmului „White Noise”, adaptare după unul dintre romanele fundamentale ale scriitorului Don DeLillo. Cineastul în vârstă de 52 de ani, autor al cărţilor „Frances Ha”, „The Meyerowitz Stories” sau „Marriage Story”, se reuneşte cu interpreţii săi preferaţi, partenera sa Greta Gerwig şi cu Adam Driver. Selectarea acestui film în deschidere este o nouă recunoaştere pentru gigantul video online Netflix, care l-a produs. 

23 de lungmetraje sunt în competiţie pentru Leul de Aur, care urmează să fie decernat pe 10 septembrie

Lungmetrajul românesc „Spre Nord”, de Mihai Mincan, selectat în competiţia Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia. 

La douăzeci de ani după ce a câştigat premiul de interpretare pentru „Far from paradise”, actriţa Julianne Moore este cea care prezidează juriul de la Veneţia anul acesta. Ea trebuie să se întâlnească miercuri, 31 august, cu ceilalţi membri ai juriului, printre care Audrey Diwan, regizoarea franceză care a câştigat Leul de Aur anul trecut, iranianca Leila Hatami (din „A Separation” de Asghar Farhadi) şi regizorul spaniol Rodrigo Sorogoyen.

Sosirea vedetelor de la Hollywood, printre momentele culminante ale Festivalului de la Veneția

De joi, 1 septembrie, Cate Blanchett ar trebui să urce treptele pentru „Tár” de Tidd Field, unde interpretează un dirijor genial, înaintea lui Timothée Chalamet care va sosi a doua zi. Franco-americanul, care a câştigat anul aprecieri pentru „Dune”, revine cu „Bones and All”, noul film al lui Luca Guadagnino, autorul „Call Me By Your Name”.

De asemenea, la Veneţia ar urma să sosească şi Penélope Cruz pentru două filme, Isabelle Huppert şi fenomenul pop britanic Harry Styles, care joacă în filmul regizat de partenera sa Olivia Wilde („Don't Worry Darling”).

Una dintre cele mai aşteptate vedete este probabil actriţa cubaneză din „Blonde”, Ana de Armas, noua Marilyn Monroe.  Acest film biografic fictiv, de Andrew Dominik („Asasinarea lui Jesse James de laşul Robert Ford”), se bazează pe povestea cu acelaşi titlu, „Blonde”, a romancierei Joyce Carol Oates, transmite news.ro.

De asemenea, aşteptate cu nerăbdare de cinefili sunt noile filme de Alejandro González Iñárritu („The Revenant”, „Birdman”), de Darren Aronofsky („Requiem for a Dream”, „Pi”), sau de Joanna Hogg, cu Tilda Swinton, sau ale iranianului Jafar Panahi şi veteranilor Walter Hill şi Paul Schrader.

Autorii francezi anunţaţi sunt Rebecca Zlotowski, Romain Gavras. De asemenea, dramaturgul Florian Zeller care, după succesul companiei sale cu Anthony Hopkins pentru„ The Father”, prezintă „The Son”, o altă adaptare a uneia dintre piesele sale, de data aceasta alături de Hugh Jackman şi Laura Dern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Entertainment » Festivalul de Film de la Veneţia: În competiţie intră şi o producţie românească, Spre Nord, regizată de Mihai Mincan