Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de la Cannes 2023: regal cu 80 de filme, niciunul românesc. Marele scandal de anul acesta

Festivalul de la Cannes 2023 începe marţi seară fără nicio prezenţă românească. Va fi un regal cu 80 de filme prezentate, în competiţie şi în afara ei. Martin Scorsese îşi va lansa acolo şi cel mai recent film. 11 zile, în lumina reflectoarelor vor străluci vedetele cinematografiei mondiale. Printre ele, Juliette Binoche, Scarlet Johansson, Michael Douglas şi Leonardo di Caprio. 

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 21:27

Vezi și

Pe afişul celei de-a 76-a ediţii a festivalului de la Cannes, Catherine Deneuve, într-o fotografie de acum 55 de ani. Fiica sa, Chiara Mastroiani va prezenta ceremonia de deschidere din seara aceasta. Îi va înmâna lui Michael Douglas trofeul de onoare Palme D'or pentru strălucita sa carieră. 

Controverse la Cannes 2023

Festivalul începe, însă, umbrit de un scandal. Actriţa Adel Enel a anunţat că se retrage din cinematografie, în semn de protest, spune ea, pentru că un prădător sexual joacă înr-un film din festival. Vorbeşte despre Johnny Depp, în rol principal în filmul franţuzesc Jeanne du Barry. Pentru Adel nu contează că Depp a fost găsit nevinovat de justiţia americană. 

Unul dintre cele mai aşteptate filme de la Cannes este Killers of the Flower Moon, în regia lui Scorsese. Cu Leonardo di Caprio şi Robert de Niro în rolurile principale, filmul, de peste trei ore şi jumătate, este prezentat în afara competiţiei. Tot la Cannes, Scorsese lansa acum 47 de ani, un film care câştiga marele premiu şi avea să intre în istorie. Lesne de înţeles de ce Cannes este un reper pentru celebrul regizor.

Pe acelaşi subiect

"Este liderul tuturor festivalurilor de film. În 1976 au dat Palme d'Or pentru Taxi Driver, ceea ce a fost foarte important pentru mine", spune Martin Scorsese, regizor.

Filmele de la Festivalul de Film de la Cannes

Tot în afara competiţiei este prezentat şi ultimul Indiana Jones. Harrison Ford pune pălăria celebrului personaj în cui, odată cu fesivalul de film de la Cannes. În competiţia oficială sunt 21 de filme: opt franţuzeşti, câte patru britanice şi americane şi trei italiene. Scarlet Johansson, Margot Robbie, Tom Hanks sunt aşteptaţi pe croazetă - comedia ştiinţifico-fantastică Asteroid City în care joacă ei este în competiţie. 

Actori, regizori, producători, 80.000 de acreditări, peste 4.000 de jurnalişti din 90 de ţări sunt cifrele care dau dimeniunea impresionantă a festivalului de la Cannes. Oraşul de pe coasta de Azur îşi triplează, în fiecare an, populaţia cu ocazia festivalului. Aproape 250.000 de oameni sunt în oraş acum. Mulţi, cazaţi în hoteluri de lux, au la dispoziţie personal care abia aşteaptă să le îndeplinească dorinţele. "Nu ştim niciodată ce se va întâmpla, ce o să ne ceară oaspetele, când o să ne ceară un lucru", spune Gilles Bastoni, consierge la un hotel de lux.

Marele premiu al Festivalului, Palme d'Or, va fi decernat sâmbăta viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Festivalul de la Cannes 2023: regal cu 80 de filme, niciunul românesc. Marele scandal de anul acesta