Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festivalul Glastonbury 2024. Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain, printre capetele de afiş

Festivalul Glastonbury 2024. Mii de persoane au luat cu asalt Worthy Farm din sud-vestul Angliei, unde a început miercuri Festivalul Glastonbury, care îi are drept capete de afiş anul acesta, printre alţii, pe Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain. 

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 14:18

Festivalul, pentru care biletele se epuizează în câteva minute de la punerea în vânzare, înainte chiar de dezvăluirea line-up-ului, se va încheia duminică cu un concert al cântăreţei R&B SZA, interpreta unor hituri precum ''Kill Bill'' şi ''The Weekend'' pe principala scenă, Pyramid.

Festivalul Glastonbury şi-a deschis porţile

Ediţia din acest an îi include pe cântăreţul afrobeats Burna Boy, cântăreaţa rap Little Simz, trupa americană electro-rock LCD Soundsystem, cântăreaţa engleză PJ Harvey şi trupa K-pop Seventeen, într-unul dintre cele mai puţin rock line-up-uri Glastonbury din ultimii ani.

Articolul continuă după reclamă

Vremea însorită i-a întâmpinat pe fanii care au sosit la Worthy Farm cărând rucsacuri şi echipament pentru camping.

James Trusson, un inginer de sunet în vârstă de 30 de ani din Somerset, care a aşteptat la coadă în timpul nopţii pentru a fi unul dintre primii sosiţi, a spus că vine la Glastonbury de 11 ani şi că va continua să vină pentru că aici se întâmplă lucruri interesante în toate sectoarele.

''Este o magie de care nu ai parte la niciun alt festival'', a spus el, potrivit Agerpres. ''E o senzaţie fără egal. E magic''.

Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain, printre capetele de afiş

Denumit în mod afectuos ''Glasto'', festivalul a fost iniţiat de fermierul Michael Eavis în 1970 şi a început în ziua următoare decesului legendarului chitarist Jimi Hendrix. Artiştii participanţi au cântat în faţa a 1.500 de persoane care au cumpărat bilete cu 1 liră sterlină, preţ care includea şi lapte gratis de la fermă.

La peste 50 de ani de la prima ediţie, Festivalul, care are acum o capacitate de 200.000 de persoane, se transformă într-un oraş de corturi multicolore, câteodată plin de noroi, timp de cinci zile în fiecare iunie.

Anul acesta, biletele au costat 335 de lire sterline şi s-au epuizat în mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare în luna noiembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Entertainment » Festivalul Glastonbury 2024. Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain, printre capetele de afiş