Antena Meniu Search
x

Festivalurile Reading şi Leeds 2023. Billie Eilish, Sam Fender şi Lewis Capaldi vor fi cap de afiş

Artiştii Billie Eilish, Sam Fender şi Lewis Capaldi vor fi cap de afiş pentru festivalurile britanice de muzică Reading şi Leeds din 2023, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 16:24

Festival Leeds, UK, 2019
Billie Eilish, cap de afiş la festivalurile britanice Reading şi Leeds din 2023 - Shutterstock

Trupele Imagine Dragons, Foals şi The Killers vor concerta de asemenea pe scenele principale ale celor două festivaluri. Prezentatorul de radio Greg James a dezvăluit line-up-ul în cadrul emisiunii sale Breakfast Show, difuzată de Radio 1.

Când au loc festivalurile Reading şi Leeds

Festivalul se va desfăşura timp de trei zile în perioada 25-27 august în Richfield Avenue din oraşul Reading şi în Bramham Park din Leeds. Cântăreaţa Becky Hill, care va concerta de asemenea în cadrul festivalului, a declarat pentru emisiunea Newsbeat că ''este nerăbdătoare să simtă energia'' mulţimii.

''Energia nu este egalată de niciun alt festival'', a spus ea. ''Este publicul meu preferat''.

Pe acelaşi subiect

Artiştii care vor urca pe scena festivalurilor

Artiştii Wet Leg, MUNA, Eliza Rose, Loyle Carner, slowthai, Bicep, Central Cee şi Baby Queen vor urca de asemenea pe scenele festivalurilor. Line-up-ul este completat de Don Broco, Tion Wayne, Nessa Barrett, Declan McKenna şi You Me At Six.

Cântăreaţa Becky, interpreta melodiei ''Afterglow'', a urcat de mai multe ori pe scena festivalului şi spune că ''e bucuroasă că e prezentă pe lista artiştilor participanţi''. ''Show-ul şi-a găsit cu adevărat ritmul acum'', a spus Becky. ''Sunt foarte încântată să văd atâţia oameni atât de diverşi care se distrează'', a mai spus ea.

Spectacolul ei include artişti din sfera ''Drag'', iar Becky spune că incluziunea este ''foarte importantă'' pentru ea. ''Nu ar trebui să existe nicio excludere în muzica dance şi în niciun fel de muzică nicăieri, dar în special când oamenii petrec, ar trebui să fie pentru toţi şi toată lumea'', a mai spus cântăreaţa.

După pandemie, au existat voci care au criticat festivalul pentru că şi-a uitat ''obiectivele'' de a fi mai reprezentativ şi de a include mai multe prezenţe feminine. La ediţia de anul viitor, doar unul din şase capete de afiş este o prezenţă feminină în cadrul festivalurilor Reading şi Leeds.

'Mereu există loc pentru îmbunătăţiri'', a spus Becky. ''Cred că nu doar pentru femei, ci şi pentru persoane de culoare, persoane queer, artişti non-binary''.

Incidente la ediţia din 2022 a Festivalului Leeds

Festivalurile Reading şi Leeds au atras de asemenea critici anul trecut după ce mai mulţi artişti şi-au anulat concertele în ultimul moment. Cu doar două săptămâni înainte de festival, trupa The 1975 a înlocuit formaţia Rage Against the Machine, iar câştigătorii Eurovision, trupa Maneskin, precum şi rapperul american Jack Harlow şi-au anulat de asemenea spectacolele.

Au existat şi alte incidente la ediţia din 2022 a Festivalului Leeds după ce, în ultima zi, mai multe corturi au fost incendiate, iar un adolescent de 16 ani a murit după ce a consumat ecstasy în timpul festivalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Festivalurile Reading şi Leeds 2023. Billie Eilish, Sam Fender şi Lewis Capaldi vor fi cap de afiş