Antena Meniu Search
x

Premiile SAG 2024. "Oppenheimer" a dominat gala, primind cel mai râvnit trofeu. Lista completă a câştigătorilor

Premiile SAG 2024. Drama istorică ''Oppenheimer'' a dominat gala SAG Awards 2024, care a avut loc sâmbătă, sporindu-şi astfel şansele de a fi desemnat cel mai bun film la premiile Oscar de luna viitoare, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 12:56

Premiile SAG 2024. "Oppenheimer" a dominat gala, primind cel mai râvnit trofeu. Lista completă a câştigătorilor
Premiile SAG 2024. "Oppenheimer" a dominat gala, primind cel mai râvnit trofeu. Lista completă a câştigătorilor - Profimedia Images

''Oppenheimer'', care prezintă povestea creatorului bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a câştigat cel mai râvnit trofeu SAG Awards - pentru ''cea mai bună distribuţie'' -, distincţie înmânată de membri ai sindicatului actorilor SAG-AFTRA în cadrul unei ceremonii de gală desfăşurate în Los Angeles.

Cillian Murphy, interpretul omului de ştiinţă J. Robert Oppenheimer, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal, iar colegul lui de distribuţie, Robert Downey Jr, cel mai bun actor în rol secundar.

Actorul irlandez Cillian Murphy a mărturisit că a îmbrăţişat cariera actoricească după ce a încercat să fie muzician, dar se simţea deseori ca un ''intrus''.

Premiile SAG 2024. Oppenheimer a câştigat cel mai râvnit trofeu

Premiile SAG-AFTRA sunt urmărite cu interes întrucât actorii reprezintă cel mai numeros grup de votanţi în cadrul premiilor Academiei de Film Americane, cele mai prestigioase din industria de cinema.

În acest moment, succesul ''Oppenheimer'' pare de nestăvilit. Drama regizată de Christopher Nolan a obţinut deja trofee importante la Globurile de Aur, BAFTA şi alte gale de premiere. Premiile acordate de Sindicatul Producătorilor (Producers Guild of America-PGA), un alt indicator al succesului la Oscaruri, vor fi anunţate duminică.

Tot în cadrul premiilor SAG, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost câştigat de Lily Gladstone, protagonista peliculei ''Killers of the Flower Moon''. Gladstone interpretează o membră a comunităţii de amerindieni Osage, vizată de o serie de crime în anii 1920 pe teritoriul statului Oklahoma, motivate de pământurile bogate în petrol deţinute de comunitate.

Da'Vine Joy Randolph a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea unei mame îndoliate în ''The Holdovers''. ''Cât de norocoşi suntem că putem face ceea ce facem. Mă trezesc în fiecare zi copleşită de gratitudine pentru că sunt o actriţă care primeşte roluri'', a spus Randolph.

Gala SAG 2024, difuzată live pe Netflix

Gala de premiere a fost pentru prima dată difuzată live pe Netflix, parte din eforturile companiei de a-şi extinde segmentul transmisiunilor în direct.

Sindicatul SAG-AFTRA a organizat anul trecut o grevă care a durat patru luni împotriva studiourilor de la Hollywood revendicând remuneraţii mai mari şi protecţie împotriva utilizării inteligenţei artificiale.

În categoriile dedicate televiziunii, serialul FX ''The Bear'' a câştigat trofeul pentru cea mai bună distribuţie într-o comedie TV, precum şi premii de interpretare acordate protagoniştilor Jeremy Allen White şi Ayo Edebiri.

Serialul HBO ''Succession'', care spune povestea luptei pentru control a unei dinastii mediatice, a primit premiul pentru cea mai bună distribuţia în categoria dramă TV.

Elizabeth Debicki, care a interpretat-o pe prinţesa Diana în serialul Netflix ''The Crown'', a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic. Pedro Pascal, protagonistul serialului ''The Last of Us'', a fost desemnat cel mai bun actor într-o dramă TV.

SAG-AFTRA a acordat de asemenea un premiu onorific pentru întreaga activitate Barbrei Streisand, actriţă multipremiată, producătoare, regizoare, cântăreaţă şi compozitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Entertainment » Premiile SAG 2024. "Oppenheimer" a dominat gala, primind cel mai râvnit trofeu. Lista completă a câştigătorilor