Antena Meniu Search
x

Regizorul filmului "Titanic" pune capăt speculaţiilor. Scena morţii lui Jack, clarificată de un nou studiu ştiinţific

Încă de la lansarea celebrului film "Titanic", acum 25 de ani, scena de final a stârnit numeroase controverse şi a devenit la fel de emblematică precum producţia în sine. Regizorul James Cameron a decis să pună capăt speculaţiilor potrivit cărora personajul principal, Jack, jucat de actorul Leonardo DiCaprio, ar fi putut supravieţui, relatează CNN

de Iris Duţescu

la 19.12.2022, 18:59

James Cameron
Regizorul James Cameron a realizat un studiu pentru a pune capăt speculaţiilor - Shutterstock

Regizorul James Cameron a decis să pună capăt speculaţiilor legate de finalul filmului emblematic "Titanic", potrivit cărora personajul principal, Jack, ar fi putut supravieţui după scufundarea vaporului, dacă Rose (jucată de Kate Winslet) s-ar fi dat la o parte şi l-ar fi lăsat pe partenerul său să stea alături de ea pe uşa care plutea pe apa îngheţată. 

Cameron a declarat că a realizat o analiză criminalistică pentru a demonstra că uşa nu i-ar fi putut susţine pe amândoi. 

"Am realizat o analiză criminalistică amănunțită cu un expert în hipotermie care a reprodus pluta din film", a declarat James Cameron pentru The Toronto Sun, vineri. "În studiu, am folosit doi cascadori care aveau masa corporală a lui Kate și Leo și le-a pus senzori peste tot. În interiorul lor, am pus apă înghețată și am încercat să vedem dacă ar fi putut supraviețui printr-o varietate de metode. Concluzia a fost că nu exista nicio modalitate ca amândoi să fi supraviețuit. Doar unul putea supravieţui", a adăugat regizorul.

"Este un film despre iubire, sacrificiu şi mortalitate"

Studiul va fi difuzat pe National Geographic, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea filmului "Titanic", potrivit lui Cameron. Canalul de televiziune nu a dezvăluit încă detalii. 

Regizorul, care a comentat anterior un episod din "Mythbusters" care dezbătea dacă Jack trebuia sau nu să moară, a redus în cele din urmă totul la o decizie artistică. "Trebuia să moară”, a spus Cameron într-un interviu. "Este ca Romeo și Julieta. Este un film despre iubire, sacrificiu și mortalitate. Dragostea se măsoară prin sacrificiu", a explicat el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Entertainment » Regizorul filmului "Titanic" pune capăt speculaţiilor. Scena morţii lui Jack, clarificată de un nou studiu ştiinţific