Antena Meniu Search
x

Video Top Gun: Maverick. După aproape 40 de ani, Tom Cruise revine în rolul care l-a consacrat în anii '80

După mai bine de 30 de ani, producţia Top Gun revine cu mult aşteptata continuare. "Top Gun: Maverick" promite şi mai multe cascadorii care sfidează legile gravitaţiei, aceeaşi sete de viteză şi numeroase răsturnări de situaţie. În prim plan, acelaşi Tom Cruise în rolul care l-a consacrat în anii '80. Filmul va ajunge în cinematografele de la noi luna viitoare. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 26.04.2022, 10:42

Vezi și

Cu acelaşi spirit rebel, pilotul Pete Mitchell revine în cabina de pilotaj. Asul aviaţiei devine acum maestru în arta zborului şi are misiunea de a antrena un grup de tineri piloţi ai Marinei Statelor Unite - noua generaţie de elită. Asta, în timp ce face tot posibilul să evite o promovare care l-ar ţine la sol. 

Alături de Tom Cruise, din distribuţie mai fac parte Ed Harris, Miles Teller sau Jennifer Connelly. 

Tom Cruise, actor: Nu am fost pregătit pentru o continuare, până când nu am avut o poveste specială, demnă de o continuare. Şi până când tehnologia a evoluat, ca să putem aprofunda experienţa unui pilot de luptă. 

Continuarea vine după 36 de ani. 

Pe acelaşi subiect

Filmul unei generații

Top Gun a fost filmul unei generaţii. În 1986, a avut cele mai mari încasări şi a vândut 47 de milioane de bilete la cinema doar în America. Suficiente pentru a-l menţine în topuri 5 luni consecutive. Iar coloana sonoră este la fel de celebră ca filmul. 

Take My Breath Away a fost redată de patru ori pe parcursul filmului. Pentru originalitate, a câştigat şi premiul Oscar, în 1987. Pe lângă acesta, melodia trupei Berlin a mai câştigat un Glob de Aur şi un premiu Grammy. Un succes răsunător l-a avut şi hitul "Danger Zone" a lui Kenny Loggins. 

Jerry Bruckheimer, producător: Primul film a devenit acel ceva care a schimbat o generaţie. 

"Top Gun: Maverick" va avea premiera în data de 28 aprilie, la CinemaCon, în Las Vegas. Filmul va fi prezentat şi la Festivalul de Film de la Cannes, în data de 18 mai, unde Tom Cruise va primi un premiu special pentru întreaga carieră. Filmul va intra în cinematografe din data de 27 mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Top Gun: Maverick. După aproape 40 de ani, Tom Cruise revine în rolul care l-a consacrat în anii '80