Antena Meniu Search
x

Topul Box Office 2022. Maverick, Jurassic World: Dominion și Avatar 2, pe primele locuri la încasări

2022 a fost anul în care ne-am reîntors în cinematografe după doi ani de pandemie, iar asta s-a văzut în încasări. 6 miliarde de dolari au adunat doar primele cinci filme din box office. Pe primul loc, este Top Gun: Maverick. Din spate vine tare Avatar 2, care în doar două săptămâni de la lansare a strâns aproape un miliard de dolari din bilete.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 22:48

Vezi și

Filmul de acţiune cu Tom Cruise încheie anul aşa cum l-a început: în glorie. Lungmetrajul e pe locul 1 în Box Office-ul mondial, cu câştiguri record de aproape un miliard şi jumătate de dolari. 

Cu 500 de milioane de dolari mai puţin Jurassic World: Dominaţia este pe locul doi. Deşi a ajuns în cinematografe cu un an mai târziu decât lansarea programată iniţial, iar criticii nu îi dădeau mari şanse de succes, a dovedit exact contrariul. A avut priză la public instant și a reușit să se mențină în topul încasărilor pe tot parcursul verii. 

Povestea lui Doctor Strange şi a adolescentei misterioase din visele sale, cu care face echipă ca să călătorească prin mai multe Universuri şi să lupte împotriva ameninţărilor, a dus realizatorilor peliculei locul 3 şi aproape un miliard de dolari. 

Superproducţia "Avatar: The Way of Water", continuarea extrem de aşteptată a filmului din 2009, a "măturat" box office-ul în primul său weekend în cinematografele nord-americane. Deşi au trecut doar două săptămâni de la lansare, se apropie rapid de încasări în valoare de 1 miliard de dolari. Cu toate acestea, criticii sunt de părere că va fi dificil să depăşească recordul stabilit de primul film al seriei, de aproape 3 miliarde de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » Topul Box Office 2022. Maverick, Jurassic World: Dominion și Avatar 2, pe primele locuri la încasări