Antena Meniu Search
x

Video Viaţa extravagantă a regretatului designer al vedetelor, Roberto Cavalli. Principiul după care creatorul s-a ghidat în toată cariera

Unul dintre titanii industriei de modă, Roberto Cavalli, s-a stins din viaţă la 83 de ani. Celebrul creator de modă a cucerit lumea cu creaţiile sale extravagante şi cu imprimeurile inspirate din flora şi fauna exotică. Supranumit designerul vedetelor, pe italian l-au adorat actriţe şi cântăreţe din diferite generaţii, de la Sophia Loren până la Jennifer Lopez. 

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 21:29

Vezi și

Roberto Cavalli, creator de modă: Trebuie să iei sistemul la pumni, dacă vrei să ai succes. Moda este precum un tablou frumos sau o melodie frumoasă. 

A fost principiul după care s-a ghidat în toată cariera Roberto Cavalli. Designerul italian a fost cel care a inventat blugii elastici, la mijlocul anilor 90. Şi tot el a brevetat tehnica imprimării pe piele, care a cucerit marile case de modă franceze precum Hermes sau Pierre Cardin.    

Roberto Cavalli, creator de modă: A fost din greşeală. Într-o zi, după şcoală, am început să pictez pe un tricou pe care o prietenă de-ale mele îl făcea pentru o mică fabrică din Florenţa. Mi l-a dat să-l pictez şi a avut mult succes. 

Rochiile hippie, animal print urile şi blugii uzaţi sunt numai câteva dintre elementele care i-au asigurat popularitea în rândul vedetelor precum Sophia Loren, Madonna şi Beyoncé. Dar marea lui muză a fost considerată Naomi Campbell.

Pe acelaşi subiect

Cavalli a fost căsătorit de două ori

Prima soţie a fost o fostă câştigătoare a concursului Miss Universe. Ultimii 10 ani şi i-a petrecut alături de modelul suedez Sandra Nilsson, cu 45 de ani mai tânără. Creatorul de modă lasă în urma sa șase copii, cel mai mic Giorgio, are puţin peste un an. 

În 2015, Roberto Cavalii şi-a vândut casa istorică de modă unui magnat din Emirate. Dar hainele, pantofii, cesurile şi parfumurile brandului se vând în peste 50 de ţări, inclusiv în România. Vestea dispariţiei a fost primită cu tristeţe de Victoria Beckham şi Adriana Lima, care au scris mesaje de adio pe Instagram. 

Şi marele lui rival, Giorgio Armani, a postat pe reţea X un mesaj-omagiu. Spune că a avut un respect enorm pentru el, chiar daca viziunile lor despre modă au fost total diferite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Entertainment » Viaţa extravagantă a regretatului designer al vedetelor, Roberto Cavalli. Principiul după care creatorul s-a ghidat în toată cariera