Antena Meniu Search
x

Video Roberto Cavalli a murit la 83 de ani. Creatorul de modă s-a stins după o lungă luptă cu boala

Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit vineri la Florența, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 09:43

Vezi și

Roberto Cavalli lasă în urmă șase copii, cel mai mic fiind Giorgio, în vârstă de puțin peste un an. Copilul a fost botezat chiar de Cavalli după tatăl său, care a fost ucis de naziști în represaliile de la Cavriglia (Arezzo), când viitorul designer avea doar trei ani, potrivit ilsole24ore.com.

În 2015 creatorul şi-a vândut compania

Alături de Roberto Cavalli, în ultimele ore, ca și în ultimii 15 ani, a fost partenera sa, Sandra. Roberto Cavalli a murit astăzi în Florența, orașul său natal.

Marele creator de modă, în vârstă de 83 de ani, era bolnav de mai mulți ani și mergea des la spital pentru controale, scrie La Republica.

În 2015, Cavalli a vândut compania omonimă fondată în anii 1970. Animalele sale deveniseră un element distinctiv al mărcii, la fel ca și blănurile cu broderii, rochiile lungi și bogate, cu fante mari și multe transparențe. Alături de colecțiile haute couture și prêt-à-porter ale lui Roberto Cavalli, au luat naștere și marca RC Menswear și linia tânără Just Cavalli, lansată în 1998. În anii 2000, a luat naștere divizia Roberto Cavalli Home, prezentată la Salone del Mobile în 2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Roberto Cavalli a murit la 83 de ani. Creatorul de modă s-a stins după o lungă luptă cu boala