Antena Meniu Search
x

Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, în timpul galei premiilor Oscar, după o glumă făcută despre soția sa. Actorul și-a cerut apoi scuze pentru gest

Gala premiilor Oscar şi-a recăpătat întreaga strălucire, după doi ani marcaţi de restricţiile impuse de pandemie. Will Smith a fost distins cu premiul pentru rol principal, dar va rămâne, probabil, în istoria Oscarului pentru un incident despre care se va vorbi cu siguranţă multă vreme. Jane Campion a luat premiul pentru regie pentru pelicula "În ghearele câinilor", iar Jessica Chastain, pe cel pentru rol principal feminin, pentru "Ochii lui Tammy Faye". Marele premiu, cel mai bun film, a revenit peliculei CODA. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.03.2022, 08:27

Vezi și

Cel mai ciudat moment al galei s-a petrecut înainte de pauză: Will Smith a venit, din public, pe scenă şi l-a pălmuit pe Chris Rock, care făcuse o glumă deplasată despre soţia sa. Unii au putut crede că incidentul fusese regizat dar era cât se poate de spontan. 

În pauză, Denzel Washington s-a străduit să-l calmeze pe Smith. Iar în partea a doua, acesta a urcat din nou pe scenă, de data aceasta pentru primul său Oscar: trofeul celui mai bun actor, pentru "King Richard". Cu lacrimi în ochi, el a cerut iertare pentru gestul său. 

Will Smith: Arta imită viaţa. Eu arăt acum ca un tată nebun, ca un tată nebun, cum se spunea despre Richard Williams. Dar iubirea te poate îndemna să faci lucruri nebuneşti. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pe lângă incidentul despre care se va vorbi multă vreme, o surpriză a fost premiul celui mai bun film, decernat pentru CODA, povestea unei femei care este singura persoană cu auz din familia sa. CODA a cucerit încă două premii, pentru scenariu adaptat şi pentru rol secundar masculin, decernat, în premieră, unui actor surdomut: Troy Kotsur. 

La aproape trei decenii după primul său Oscar, cineasta neozeelandeză Jane Campion a cucerit trofeul pentru regie, cu pelicula "În ghearele câinilor". Iar Jessica Chastain a fost distinsă cu premiul pentru rol principal feminin, în filmul "Ochii lui Tammy Faye".

Gala Premiilor Oscar a avut trei gazde

Pentru prima dată după 35 de ani, gala premiilor Oscar nu a mai avut o singură "gazdă" ci trei: Amy Schumer, Regina Hall şi Wanda Sykes. Dar intrarea lor în scenă a fost precedată de un clip înregistrat, special pentru gală, de Beyonce, cu cântecul, nominalizat, din "King Richard". Filmările au avut loc pe terenul de tenis unde au făcut primii paşi în tenis surorile Williams, a căror poveste o spune filmul. 

Pentru ca spectacolul să fie mai cursiv, organizatorii au decis ca opt premii să fie înmânate cu o oră mai devreme, o decizie foarte contestată în mediile cinematografice. Iar din cele opt trofee, patru au fost cucerite de "Dune", pentru sunet, montaj, muzică originală şi decor. Li s-au adăugat, în timpul galei, încă două, pentru imagine, şi, cum era de aşteptat, efecte speciale. 

Primul trofeu anunţat la gală a fost cel pentru rol secundar feminin, primit, conform previziunilor, de Ariana DeBose pentru "West Side Story". Mai puţin cunoscută până la filmul muzical al lui Spielberg, actriţa este prima laureată a categoriei de origine afro-latină şi de orientare lesbiană declarată. 

Președintele Zelenski nu a intervenit în direct

Kenneth Branagh, mult mai cunoscut ca actor şi regizor, a cucerit primul său Oscar pentru scenariul filmului "Belfast". Premiul celui mai bun film străin a revenit producţiei japoneze "Drive My Car", iar cel pentru desen animat, popularului film "Encanto". Melodia din Encanto a fost interpretată, la gală, de Megan Thee Stallion, în stilul ei caracteristic. Dar premiul celui mai bun cântec i-a revenit lui Billie Eilish pentru hitul din ultimul James Bond. 

Preşedintele Zelenski nu a putut interveni în direct la gală, aşa cum se spera, dar toţi cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Entertainment » Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, în timpul galei premiilor Oscar, după o glumă făcută despre soția sa. Actorul și-a cerut apoi scuze pentru gest