Antena Meniu Search
x

20 de fani ai naţionalei Angliei, reţinuţi după ce au sărbătorit prea tare calificarea echipei în finala Euro 2020

Naţionala de fotbal a Angliei a obţinut, miercuri seara, calificarea în finala Euro 2020, Campionatul European de fotbal, după ce s-a impus, cu 2-1, după prelungiri, împotriva Danemarcei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.07.2021, 12:17

Mult prea euforici, fanii englezi s-au bătut cu poliţiştii după calificarea în finala Euro 2020
Mult prea euforici, fanii englezi s-au bătut cu poliţiştii după calificarea în finala Euro 2020 - Profimedia
  • Anglia - Italia, finala Euro 2020, se joacă duminică pe Wembley.

A fost un succes îndelung aşteptat pentru fanii englezi, însă mulţi dintre ei au exagerat cu sărbătorirea victoriei, astfel că a fost nevoie de intervenţia agresivă a forţelor de ordine. Conform Daily Star, cele mai multe incidente s-au înregistrat în câteva dintre punctele fierbinţi ale capitalei Angliei, Londra, cum ar fi Piccadilly Square.

Cel mai probabil din cauza consumului excesiv de alcool, fanii englezi au început să producă diferite distrugeri, inclusiv asupra unor mijloace de transport în comun. A fost momentul în care s-a decis intervenţia în forţă a poliţiştilor care astfel au reţinut 20 de persoane.

Anglia - Italia, finala Euro 2020, se joacă duminică pe Wembley

În plus, specialiştii trag un semnal de alarmă şi în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă aceste adunări de oameni. Cum în euforia momentului mulţi dintre fanii englezi au uitat să poarte mască de protecţie sau să respecte distanţarea socială, există pericolul ca noul coronavirus să se propage şi astfel autorităţile engleze se aşteaptă să ajungă din nou chiar şi la 100.000 de infectări pe zi.

Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre fanii englezi nici nu se mai gândesc la acest aspect şi aşteaptă cu nerăbdare finala Euro 2020 care se joacă duminică, pe Wembley, de la ora 22.00. Anglia dă piept cu Italia în prima finală de turneu final pe care englezii o joacă în ultimii peste 50 de ani. De altfel, Anglia a jucat o singură finală de turneu final, în 1966, când a câştigat titlul mondial după 4-2 în finala cu Germania de Vest jucată tot pe Wembley.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » 20 de fani ai naţionalei Angliei, reţinuţi după ce au sărbătorit prea tare calificarea echipei în finala Euro 2020