Antena Meniu Search
x

Video Britanicii au luat cu asalt străzile după ce echipa naţională s-a calificat în finala Euro 2020. Au cântat şi au udat victoria cu bere

Explozia de cazuri de coronavirus nu le-a stricat petrecerea englezilor. Sute de mii de oameni au făcut noapte albă după ce echipa naţională s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal. Sărbătoarea s-a terminat pentru câteva zeci de petrecăreţi la secţia de poliţie, după ce s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 21:46

Vezi și

În pub-uri, pe străzi şi în zonele special amenajate pentru fani, sute de mii de englezi au petrecut până în zori. În echipamentul naţionalei sau la bustul gol, au cântat şi au dansat, au aprins artificii şi s-au plimbat prin centrul Londrei pe acoperişul celebrelor autobuze cu etaj. 

''Fotbalul vine acasă! Vine acasă!''  Este un moment pe care microbiştii englezi îl aşteaptă de mai bine de jumătate de secol.  

''Fotbalul este din Anglia, de aceea se întoarce acasă, nu-i aşa?'' 

''Suntem în finală. Dacă vom câştiga, va fi fantastic, dacă pierdem, cel puţin am ajuns până în finală.''  

Pe acelaşi subiect

''Fotbalul se întoarce acasă! Fotbalul se întoarce acasă.'' 

Britanicii au cântat, au aprins artificii şi au udat victoria cu bere

Calificarea a fost udată din plin cu bere. Se estimează că 7 milioane de halbe au fost băute înainte, în timpul şi după semifinală. Nu au lipsit nici momentele mai tensionate, spre dimineaţă zeci petrecăreţi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. 

Foştii fotbalişti şi vedetele din Anglia s-au alăturat şi ele sărbătorii. Artiştii Robbie Williams şi Adele nu şi-au mai încăput în piele de fericire după al doilea gol înscris de englezi, iar fostul mijlocaş Rio Ferdinand a fost sufletul petrecerii într-o zonă amenajată pentru fani lângă stadion.

Victoria naţionalei Albionului a fost aplaudată de pe Wembley şi de noua senzaţie a tenisului britanic, Emma Răducanu. Cum era de aşteptat, după aşa o noapte albă, mulţi s-au resimţit şi n-au mai ajuns la muncă azi, aşa că traficul a scăzut cu 23% faţă de o zi normală, estimează oficialii. Ca să evite şi alte absenţe, dacă Anglia câştigă finala duminică, luni ar putea fi decretată zi liberă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » Britanicii au luat cu asalt străzile după ce echipa naţională s-a calificat în finala Euro 2020. Au cântat şi au udat victoria cu bere