Antena Meniu Search
x

Italienii râd de englezi după ce au cucerit Wembley-ul: „Cei trei lei au fost îmblânziți, i-am transformat în leișori”

Titlurile din presa italiană de luni după finala Euro 2020 câștigată în fața Angliei au mers de la „Am cucerit Wembley” până la „Italia, tu ești regina”. „Cei trei lei au fost îmblânziți, i-am transformat în leișori”, a glumit articolul principal din Gazzetta dello Sport.

de Redactia Observator

la 12.07.2021, 14:09

Italienii râd de englezi după ce au cucerit Wembley-ul: „Cei trei lei au fost îmblânziți, i-am transformat în leișori”
Italienii râd de englezi după ce au cucerit Wembley-ul: „Cei trei lei au fost îmblânziți, i-am transformat în leișori” - Getty Images

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport laudă performana naţionalei Italiei, despre care spune că a câştigat Euro 2020 ca protagonistă, nu ca o echipă oportunistă. "Fotbalul se întoarce acasă. Pentru că fotbalul este acasă şi în Italia. Suntem din nou în topul Europei. Şi am realizat asta în groapa cu lei. În faţa a 60.000 de fani care şi-au susţinut echipa timp de 120 de minute. Italia i-a îmblânzit pe cei trei lei şi i-a transformat în leișori după ce s-a distrat o lună întreagă. Astăzi am câştigat ca protagonişti, nu ca oportunişti, aşa cum ni s-a spus deseori în trecut. Acesta este marele merit al acestui turneu. Marca italiană străluceşte din nou", a scris Gazzetta dello Sport.

 „A fost o noapte de neuitat în Londra. După două minute eram în urma lor. Apoi [Leonardo] Bonucci a egalat ... echipa a știut să recupereze un meci care părea pierdut, așa cum știu doar cele mai mari echipe” a scris Gazetta dello Sport. Enrico Currò, jurnalist pentru La Repubblica, a scris: „Acasă la  Anglia, aflată într-un post perpetuu de la Cupa Mondială din 1966, și pe un stadion asurzitor care a încălcat restricțiile Covid, Azzuri au câștigat al doilea european titlu." Presa italiană s-a bucurat la fel de mult de victoria obținută acasă la englezi ca de faptul că au putut să-i tachineze pe fanii rivalilor despre cântecul „It's Coming Home”. Cotidianul La Repubblica a publicat online o poză în care cuvântul ”home” era tăiat cu roșu și înlocuit cu ”Rome” - adică trofiul vine la Roma, nu acasă. 

Un alt cotidian italian, Corriere dello Sport, a scris: "(n.r. - Cupa) Se întoarce la Roma! Este a noastră". "Este un basm. Anglia pierde în faţa Italiei, după Spania şi Belgia. Acest trofeu este mai presus de toate meritul lui Mancini care a forjat un grup incredibil. Echipa a arătat cel mai bun fotbal pe tot parcursul turneului, chiar şi fără a avea jucători mari în echipă", a notat publicaţia citată.

În Franţa, L'Equipe a salutat performanţa squadra azzurra prin titlul "Invincibili". "Ţara pe care practic toată lumea, cu excepţia englezilor, a susţinut-o. Echipa unui selecţioner naţional care a reuşit să readucă strălucirea pierdută după ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018. Cei doi bunici ai echipei, Leonardo Bonucci şi Giorgio Chiellini, au împreună 70 de ani, dar au făcut un turneu extraordinar", a adăugat L'Equipe.

Marca, în Spania, a admirat şi munca depusă de grupul lui Roberto Mancini: "Italia şi-a revenit. Italia s-a trezit. Versurile imnului naţional au prins viaţă pe Wembley. Azzurri au câştigat al doilea campionat european din istorie în Catedrala Fotbalului. Au fost nevoiţi să aştepte din 1968, dar a meritat. În trei ani, Italia a trecut de la nimic la toate. Şi (aproape) tot meritul îi revine lui Roberto Mancini."

Echipa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Italienii râd de englezi după ce au cucerit Wembley-ul: „Cei trei lei au fost îmblânziți, i-am transformat în leișori”