Antena Meniu Search
x

Lotul Belgiei la Euro 2020. Acum ori niciodată pentru „noua generație de aur”?

Belgia, care sub conducerea lui Roberto Martinez a ocupat locul 3 la CM 2018, face parte din grupa B şi va juca în ordine cu Rusia (12 iunie - Sankt Petersburg), Danemarca (17 iunie - Copenhaga) şi Finlanda (21 iunie - Sankt Petersburg).

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 11.06.2021, 14:17

Eden Hazard îi privește pe Lukaku și De Bruyne bucurându-se după marcarea unui gol
Kevin De Bruyne, Romelul Lukaku și Eden Hazard sunt liderii noii generații de aur - Hepta / DPA Images / Bradley Collyer

De ceva ani, Belgia are o echipă capabilă să câștige trofee. E „noua generație de aur”, care a ajuns pe primul loc în clasamentul FIFA, iar EURO 2020 este turneul în care ar trebui să confirme acest statut. Dacă ne uităm la talentul din echipă, au toate șansele. Dar competiția este una mare iar unii dintre jucătorii de bază au ușoare accidentări. Va putea Eden Hazard să ducă un meci de 90 de minute? Va fi Kevin De Bruyne în formă maximă după operația minoră la față? Rămâne de văzut și dacă Romelu Lukaku va continua forma excelentă din Serie A. 

Lotul Belgiei la EURO 2020

  • Portari: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Strasbourg)
  • Fundaşi: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Timothy Castagne (Leicester), Jason Denayer (Lyon), Thomas Meunier (Dortmund), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)
  • Mijlocaşi: Nacer Chadli (İstanbul Başakşehir), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolves), Eden Hazard (Real Madrid), Thorgan Hazard (Dortmund), Dennis Praet (Leicester), Youri Tielemans (Leicester), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Dortmund)
  • Atacanţi: Michy Batshuayi (Crystal Palace), Christian Benteke (Crystal Palace), Jeremy Doku (Rennes), Romelu Lukaku (Inter Milan), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton)

Lukaku, De Bruyne sau Hazard?

Când vine vorba de Belgia este greu să alegi un singur jucător-cheie. Kevin De Bruyne, mijlocașul lui Manchester City, a fost accidentat în finala Ligii Campionilor și nu a putut să își ajute echipa să revină în jocul cu Chelsea. A suferit o fractură nazală, dar tot este așteptat să fie forța creativă a Belgiei. A înscris patru goluri și a dat șapte pase decisive în șase meciuri din preliminariile Euro 2020.

De Bruyne este cel mai bun mijlocaș din lume acum, însă de urmărit este și Lukaku, atacantul care a strălucit sub bagheta lui Antonio Conte la Inter și a adus titlul în Milano după foarte mult timp. Multe așteptări sunt și de la Eden Hazard, care deși la Real Madrid nu a strălucit, rămâne un mijlocaș ofensiv cu un uriaș potențial, dovedit în cele peste 100 de selecții la națională.

Lotul Belgiei valorează 669,4 milioane de euro

€25.75m

valoarea medie / jucător

Cel mai valoros jucător: Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (€100m)

Belgia este binecuvântată cu o generație de fotbaliști talentați, precum De Bruyne, Eden Hazard și Lukaku. Dar zece oameni jucători din lot au trecut de 30 de ani și valoarea lor pe piață a început să se diminueze. Belgia este una dintre favorite la câștigarea turneului, însă există sentimentul de acum ori niciodată pentru acești jucători.

Roberto Martinez, antrenorul care a schimbat fața Belgiei

Mijlocaș defensiv spaniol care și-a petrecut mare parte a carierei în ligile engleze, Roberto Martinez a antrenat Swansea, Wigan și Everton înainte să devină selecționerul Belgiei, în 2016.

A preluat naționala după înfrângerea suferită de „Diavolii roșii” în sferturile de finală de la EURO 2016 cu Țara Galilor. A moștenit o echipă foarte talentată, însă stilul tactic al antrenorului de 47 de ani a dus jocul la un alt nivel.

Belgia a promis o primă de 435.000 euro pentru fiecare jucător, în cazul unui triumf

Federaţia belgiană de fotbal a promis o primă de 435.000 euro pentru fiecare jucător, dacă ''Diavolii roşii'' vor câştiga EURO 2020, conform ziarului Het Laatste Nieuws, citat de EFE.

Fotbaliştii belgieni au negociat încă din 2017 primele, care vor creşte eşalonat cu fiecare fază a competiţiei continentale. Dacă vor ieşi din grupă, fiecare jucător belgian are asigurat un premiu de 42.000 euro. Bonusul ajunge la 170.000 euro pentru calificarea în sferturi, apoi la 290.000 euro pentru accederea în semifinale şi la 370.000 euro în cazul finalei. Dacă belgienii vor intra în posesia trofeului european, premiul lor unitar va fi de 435.000 euro.

Premiile sunt uşor mai mici decât cele negociate pentru Mondialul 2018 din Rusia, unde bonusul a atins 312.000 euro pentru locul trei şi 445.000 euro pentru titlul mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Lotul Belgiei la Euro 2020. Acum ori niciodată pentru „noua generație de aur”?