Antena Meniu Search
x

Lotul Rusiei la Euro 2020. Golovin, probabil cel mai talentat jucător rus

Rusia întâlneşte Belgia, la Sankt Petersburg, în primul meci de la Campionatul European de Fotbal, în cadrul grupei B, sâmbătă de la ora 22.00.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.06.2021, 01:20

Lotul Rusiei la Euro 2020. Golovin, probabil cel mai talentat jucător rus
Golovin, probabil cel mai talentat jucător rus - Hepta / Sputnik / Alexey Filippov

Rusia poate măcar repeta ultimul succes de la un turneu major şi să ajungă în sferturile de finală ale competiţiei. Obiectivul minim al echipei este să iasă din grupe, restul depinzând mult şi de celelalte echipe de la EURO 2020. Rusia s-a întâlnit cu Belgia şi în preliminariile competiţiei, fiind de altfel singura echipă în faţa căreia a cedat puncte.

Lotul Rusiei la EURO 2020

  • Portari: Yuri Dyupin (Rubin), Matvei Safonov (Krasnodar), Anton Shunin (Dinamo Moskva)
  • Fundaşi: Igor Diveev (CSKA Moskva), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskva), Mário Fernandes (CSKA Moskva), Vyacheslav Karavaev (Zenit), Fedor Kudryashov (Antalyaspor), Andrei Semenov (Akhmat)
  • Mijlocaşi: Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskva), Denis Cheryshev (Valencia), Daniil Fomin (Dinamo Moskva), Aleksandr Golovin (Monaco), Daler Kuzyaev (Zenit), Andrei Mostovoy (Zenit), Maksim Mukhin (CSKA Moskva), Magomed Ozdoev (Zenit), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskva), Yuri Zhirkov (Zenit), Roman Zobnin (Spartak Moskva)
  • Atacanţi: Artem Dzyuba (Zenit), Aleksei Ionov (Krasnodar), Denis Makarov (Rubin), Aleksei Miranchuk (Atalanta), Aleksandr Sobolev (Spartak Moskva), Anton Zabolotny (CSKA Moskva)

Artem Dzyuba vs Aleksandr Golovin, bătălia generaţiilor

Atacantul de 32 de ani rămâne o parte vitală a echipei indiferent cum joacă. Golgheterul campionatului rus în 2020/2021, cu 20 de reuşite, Artem Dzyuba va fi principala armă din atacul echipei. Are un control bun al mingii, în ciuda staturii, o protejează bine, poate şuta şi crea oportunităţi pentru coechipierii săi. Puternicul atacant de la Zenit este astfel o bătaie de cap pentru fundaşii adverşi. 

Atenţia trebuie îndreptată şi către Aleksandr Golovin, care a fost cel mai tânăr jucător al Rusiei la EURO 2016. Acum în vârstă de 25 de ani, Golovin este marea speranţă a fanilor. Un transfer la AS Monaco l-a ajutat pe fostul mijlocaş de la ŢSKA să se maturizeze, să munească mai mult şi să îşi cizeleze atributele de atac. Este una dintre forţele creative din echipa rusă.

Lotul Rusiei valorează 190,8 milioane de euro

€7.34m

valoarea medie / jucător

Cel mai valoros jucător: Aleksandr Golovin (€28m)

Rusia are mici șanse să repete performanța de la Cupa Mondială din 2018, pe care a găzduit-o, din cauza echipei îmbătrânite. Însă valoarea scăzută a lotului are o altă explicație în afară de vârstă și se datorează numărului mare de jucători din campionatul intern. Golovin a strălucit ocazional la Monaco și este probabil cel mai talentat jucător rus.

Stanislav Cercesov a făcut minuni cu Rusia

Fostul portar al Rusiei a preluat naționala în 2016 după o campanie eșuată la EURO și a reușit să construiască o echipă capabilă de lucruri mărețe. Într-un mod neașteptat el i-a dus în sferturile de finală la Cupa Mondială din 2018 și i-a calificat la EURO 2020 fără mari bătăi de cap. 

Este un antrenor care cere mult de la jucătorii săi și care îi face să dea totul pe teren. Dar a creat și o atmosferă de familie în sânul echipei care a ajutat pe toată lumea să își depășească limitele.

Rusia - cel mai rapid gol din istoria Euro 2020

Rusia se află la a 12-a participare la turneul final al EURO. Ultimele cinci participări au fost consecutive, iar ca națiune independentă se află la a șasea din șapte participări. Precedentele șase participări au fost sub steagul URSS, în acea perioadă înregistrându-se de altfel și singurul succes al ei. Cu legendarul portar Lev Iașin între buturi, URSS a câștigat trofeul în 1960. Uniunea Sovietică a mai jucat finala de trei ori (1964, 1972, 1988), în timp ce în era post sovietică cea mai bună performanță datează din 2008, când Guus Hiddink i-a dus până în semifinale după o victorie cu Olanda, scor 3-1, în „sferturi”. A fost totodată singura ocazie în care Rusia a „ieșit” din grupe.

Ultima apariție în finală a URSS este marcată de un moment definitoriu în istoria EURO. Sovieticii au fost învinși atunci de Olanda, după ce Rinat Dasaev a încasat unul dintre cele mai grozave goluri din istoria competiției, un voleu excepțional din unghi închis al lui Marco van Basten, care a stabilit în minutul 54 scorul final, 2-0.

Rusia are și ea un motiv de mândrie. Ea deține recordul pentru cel mai rapid gol înscris în competiție. Dmitri Kirichenko a marcat după doar 67 de secunde în meciul din grupe la EURO 2004, în fața formației care avea să câștige ulterior competiția, Grecia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Lotul Rusiei la Euro 2020. Golovin, probabil cel mai talentat jucător rus