Antena Meniu Search
x

Lotul Țării Galilor la Euro 2020. Gareth Bale, în căutarea unei noi șanse

Țara Galilor debutează la EURO 2020 sâmbătă, de la ora 16, împotriva Elveției, într-un meci contând pentru Grupa A a Campionatului European la fotbal. Din aceeaşi grupă mai fac parte Italia şi Turcia.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 11.06.2021, 10:30

Lotul Țării Galilor la Euro 2020. Gareth Bale, în căutarea unei noi șanse
Lotul Țării Galilor la Euro 2020. Gareth Bale, în căutarea unei noi șanse - Hepta / DPA Images / Simon Galloway

Țara Galilor a ajuns în semifinalele Campionatului European acum cinci ani, în timpul unei veri care va rămâne întipărită în memoria fanilor. Iar echipa revine acum la EURO 2020, căutând să retrăiască clipele de glorie din Franța, de această dată la Baku și la Roma.  Se poate spune că Țara Galilor a fost una dintre cele mai ghinioniste echipe când două dintre meciurile ei au fost confirmate că se vor juca la Baku, împotriva Elveției și Turciei, ca apoi să călătorească 3200 de kilometri pentru meciul decisiv cu Italia.

Lotul Țării Galilor la EURO 2020

  • Portari: Adam Davies (Stoke City), Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City)
  • Fundaşi: Ethan Ampadu (Chelsea), Ben Cabango (Swansea City), Ben Davies (Tottenham), Chris Gunter (Charlton Athletic), Tom Lockyer (Luton Town), Chris Mepham (Bournemouth), Rhys Norrington-Davies (Sheffield United), Connor Roberts (Swansea City), Joe Rodon (Tottenham), Neco Williams (Liverpool)
  • Mijlocaşi: Joe Allen (Stoke City), David Brooks (Bournemouth), Rubin Colwill (Cardiff City), Daniel James (Manchester United), Dylan Levitt (Manchester United), Joe Morrell (Luton Town), Aaron Ramsey (Juventus), Matthew Smith (Manchester City), Jonny Williams (Cardiff City), Harry Wilson (Liverpool)
  • Atacanţi: Gareth Bale (Real Madrid), Kieffer Moore (Cardiff City), Tyler Roberts (Leeds United).

O nouă șansă pentru Gareth Bale

Atacantul Gareth Bale este golgheterul echipei și a ajutat Țara Galilor să ajungă în semifinale la Euro 2016. Și-a petrecut ultimul sezon la Tottenham, unde și-a redescoperit pofta de gol - mai ales după plecarea lui Jose Mourinho - și a reușit să intre în formă după ce a fost omis de Real Madrid în ultimele sezoane. Cu Carlo Ancelotti pe banca spaniolilor, Bale s-ar putea să reintre în grații și să se întoarcă în La Liga sezonul viitor, mai ales dacă joacă bine la Euro 2020.

Chiar dacă a împlinit 31 de ani, Bale rămâne fără îndoială talismanul echipei și un om cu mare influență pe terenul de fotbal. 

Lotul Țării Galilor valorează 176,75 milioane de euro

€6.8m

valoarea medie / jucător

Cel mai valoros jucător: Gareth Bale (€18m)

O surpriză pe lista de la Euro. E adevărat, prețurile lui Bale și Aaron Ramsey au scăzut de la ultimul Campionat European, însă nici prezența unor tineri promițători nu ridică valoarea galezilor cu mult. Sunt eclipsați de Italia, Turcia și Elveția. 

Rob Page, antrenorul „interimar” al Țării Galilor 

Rob Page a fost asistentul lui Ryan Giggs înainte să preia conducerea provizorie a echipei toamna trecută. A condus patru meciuri oficiale de atunci și a câștigat trei dintre ele. Printre acestea inclusiv victoria cu 1-0 împotriva Cehiei, în calificările pentru Cupa Mondială. 

Page este adeptul unei apărări cu trei fundași și joc pe flancuri, cu aripi care pot veni în sprijinul defensivei, dar și să împingă jocul cu rapiditate în careul advers. Bale și Daniel James sunt cei doi creatori, de-o parte și cealalta a atacantului central. 

Fost fundaș care a reprezentat mai multe cluburi printre care Watford, Sheffield United și Coventry, Rob Page a jucat și 41 de meciuri în naționala Țării Galilor. Și-a început cariera de antrenor la Port Vale și Northampton Town. A intrat pe scena internațională ca antrenor la tineret, ca apoi să devină asistent al formației de seniori și ulterior să preia frâiele complet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » Lotul Țării Galilor la Euro 2020. Gareth Bale, în căutarea unei noi șanse