Antena Meniu Search
x

UEFA a amendat cu 30.000 de euro Federaţia Engleză de Fotbal pentru incidentele de la meciul cu Danemarca

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis ca Federaţia Engleză de Fotbal să fie amendată cu 30.000 de euro ca urmare a incidentelor de la semifinala Euro-2020 cu Danemarca.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 15:50

UEFA a amendat cu 30.000 de euro Federaţia Engleză de Fotbal pentru incidentele de la meciul cu Danemarca
UEFA a amendat cu 30.000 de euro Federaţia Engleză de Fotbal pentru incidentele de la meciul cu Danemarca - Profimedia Images

“CEDB a decis amendarea Federaţiei Engleze de Fotbal cu 30.000 de euro pentru folosirea unui laser pointer, probleme în timpul  intonării imnurilor naţionale şi folosirea de dispozitive pirotehnice”, se arată pe site-ul UEFA.

Sancţiuni pentru incidentele de la meciul cu Danemarca

Forul continental a deschis o procedură disciplinară faţă de federaţia engleză, după ce un laser pointer a fost îndreptat către portarul Danemarcei, Kasper Schmeichel, miercuri, în timpul semifinalei Euro-2020 de pe Stadionul Wembley. Imaginile TV au arătat o lumină verde pe faţa lui Schmeichel chiar înainte ca Harry Kane să execute penaltiul din prelungirile meciului de miercuri.

Schmeichel a respins balonul în faţă la acel penalti, dar mingea a ajuns tot Kane, iar a doua oară jucătorul de la Tottenham a trimis balonul în poartă. Acest gol, înscris după un penalti controversat, a calificat Anglia în finala competiţiei. De asemenea, suporterii englezi au fost acuzaţi că au provocat tulburări în timpul imnului naţional al Danemarcei şi că au folosit materiale pirotehnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » UEFA a amendat cu 30.000 de euro Federaţia Engleză de Fotbal pentru incidentele de la meciul cu Danemarca