Antena Meniu Search
x

Verdictul unuia dintre cei mai mari arbitri englezi în scandalul momentului la EURO: "Contact minor, nu se justifică penalty-ul"

Anglia - Danemarca s-a încheiat, dar scandalul continuă. Englezii s-au calificat în finala de pe Wembley, acolo unde vor întâlni Italia, după o decizie intens discutată a arbitrului olandez Danny Makkelie.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 16:13

Verdictul unuia dintre cei mai mari arbitri englezi în scandalul momentului la EURO: "Contact minor, nu se justifică penalty-ul"
- Profimedia

Anglia a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Danemarca. După cele 90 de minute regulamentare scorul a fost 1-1 astfel că s-a mers în cele două reprize de prelungiri. Harry Kane a marcat golul salvator în minutul 104, dintr-un penalty care a stârnit multe controverse.

Englezii au cerut părerea unuia dintre cei mai importanţi arbitri pe care Marea Britanie i-a oferit în ultimul timp. Mark Clattenburg, în vârstă de 46 de ani, a scris un scurt editorial pentru DailyMail în care spune că înţelege supărarea şi frustrarea, dar pe de altă parte îi ia apărarea arbitrului olandez pentru că decizia a fost una extrem de greu de luat, chiar şi după consultarea VAR. De asemenea, Mark Clattenburg face referire şi la o fază din timpul regulamentar de joc când englezii au cerut un alt penalty, dar atunci centralul Danny Makkelie a lăsat jocul să continue.

"Este vorba despre două penalty-uri pentru Anglia: unul acordat, celălalt nu. Pentru prima ciocnire a jucătorilor, cea dintre Norgaard şi Kane, arbitrul nu a acordat penalty, deşi ar fi putut. Nu cred însă că faultul dintre Sterling şi Maehle, care a fost un contact minor, poate justifica acordarea unei lovituri libere într-un moment atât de important. Danezii vor susține că a fost o decizie dură, dar din nou, nici aici nu a fost o greşeală evidentă. Lucrurile sunt neclare", a declarat Mark Clattenburg pentru DailyMail.

Mark Clattenburg nu a fost doar unul dintre cei mai buni arbitri englezi, ci s-a aflat şi în topul celor mai buni din Europa. Clattenburg a arbitrat, printre altele, finala EURO 2016, finala UEFA Champions League 2016 sau Supercupa Europei în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » Verdictul unuia dintre cei mai mari arbitri englezi în scandalul momentului la EURO: "Contact minor, nu se justifică penalty-ul"