Antena Meniu Search
x

Video 120 de elevi de 10, cu planuri mari de viitor: "A fost destul de greu acest an mai ales că a fost în mare parte online"

Doar 120 de elevi au reuşit să obţină media de 10 la Evaluarea Naţională în acest an, faţă de 892 - în 2020. Principala cauză a rezultatelor foarte slabe: modificarea structurii subiectelor. În acelaşi timp, numărul celor care au promovat examenul e în uşoară creştere faţă de anul trecut.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 08:52

Vezi și

Irina şi Iulia sunt eleve la Liceul de Informatică ''Tiberiu Popovici'' din Cluj-Napoca, iar împreună cu alţi colegi au reuşit să ducă Clujul pe primul loc în topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi de 10. După un an de muncă intensă, acum culeg roade. 

Irina Popa, elevă: "A fost destul de greu acest an mai ales că a fost în mare parte online. După examen mă așteptam la asemenea note deoarece m-am verificat la barem şi am ştiut. Şi sunt foarte fericită".  

Iulia Florea, elevă: "A fost o satisfacție foarte mare când am văzut rezultatele și a fost ca o recompensa pentru toată pregătirea pe care am făcut-o în decursul anului".

Copii de 10, cu planuri mari de viitor

Pe acelaşi subiect

La Galaţi, 25 de elevi au luat nota maximă la Limba Română, iar 33 au obţinut nota 10 la Matematică. Doar 4 au absolvit cu 10 pe linie. Tonia Plesnicute se numără printre aceştia. Are doar 15 ani, dar are planuri măreţe.

Tonia Plesnicute, elevă: "Mi-a plăcut matematica şi să desenez de când eram mică şi mama mi-a spus: ''De ce nu te faci arhitect? Că le îmbină pe ambele.'' Şi mi-a plăcut ideea".  

În Buzău, un singur elev a obţinut media 10, faţă de 15, câţi au fost anul trecut.

Noemi Radu, elevă: "Am schimbat multe şcoli deoarece m-am mutat des, dar nu a fost o problemă pentru că la fiecare şcoală, oriunde aş fi, trebuie să învăţ. Aceşti ani, chiar dacă am avut câte o întârziere de manuale sau asemenea evenimente care se întâmplă, a fost totul foarte bine şi nu împiedică cu nimic dezvoltarea noastră ca elevi şi mai târziu ca oameni".

Miriam şi Andra sunt eleve la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu şi sunt singurele eleve din judeţ care au obţinut nota 10 la prima Evaluare Națională cu subiecte de tip PISA, axate pe capacitatea unui elev de a formula un argument sau a susține o idee.

Miriam Șușu, elevă: "Nu a fost foarte greu, dar consider că munca şi pur şi simplu că am luat pas cu pas totul m-a ajutat foarte mult".

Andra  Radu, elevă: "A fost copleşitor şi nu ştiam la ce să ne aşteptăm, s-a schimbat programa foarte mult, dar cred că atâta timp cât nu te stresezi foarte mult şi îţi laşi timp pentru pasiuni, pentru timp liber şi înveţi de a lungul anilor şi nu laşi totul doar în clasa a 8-a, e posibil să iei nota 10".

În trei localităţi din judeţul Argeş niciun elev n-a luat notă de promovare. În localitatea argeşeană Teiu, doar 9 elevi au susţinut Evaluarea Naţională şi niciunul nu a reuşit să obţină media 5. 

Gabriel Brică, elev: "Au fost şi mai grele şi mai simple, unele au fost capcană, m-au păcălit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evaluare Naţională » 120 de elevi de 10, cu planuri mari de viitor: "A fost destul de greu acest an mai ales că a fost în mare parte online"