EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Calendarul complet, cum se pot depune contestaţiile şi ce reguli trebuie să respecte elevii

De Redactia Observator.
Publicat: 02.06.2021, 14:44.
Actualizat: 02.06.2021, 18:27

Evaluarea Naţională 2021. Seasiunea Evaluării Naţionale 2021 va fi una specială şi va ţine cont de situaţia epidemioligică. Astfel, Ministerul Educaţiei a stabilit că vor fi organizate sesiuni speciale pentru elevii de clasa a 8-a care nu vor putea participa la examen din cauza problemelor de sănătate.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Calendarul complet, cum se pot depune contestaţiile şi ce reguli trebuie să respecte elevii

Evaluare Naţională 2021

Shutterstock

Evaluarea Naţională 2021 - calendar

Evaluarea Naţională 2021 va debuta pe 7 iunie, prima zi de înscrieri. Înscrierile se vor încheia pe 11 iunie, iar primul examen va fi pe 22 iunie 2021, la Limba şi literatura română.

Calendarul complet:

Citește și:

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2021

Evaluarea Naţională din acest an vine cu schimbări. La Limba şi Literatura Română vor fi două subiecte, în loc de trei aşa cum era până acum. Modelul de subiect la matematică va conţine 3 exerciţii, două dintre ele fiind de geometrie.

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2021 pot fi descărcate de aici: https://subiecte.edu.ro/

Calendarul sesiunii speciale

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2021 se va desfăşura în perioada 28 iunie - 2 iulie. La această sesiune specială se pot înscrie exclusiv elevii care nu au putut participa la sesiunea normală de examene din pricina problemelor de sănătate. Repartizarea acestor elevi va fi făcută pe 24 iulie.

Calendarul complet al sesiunii speciale a Evaluării Naţionale 2021:

Evaluarea Naţională 2021, sesiunea specială. Care e calendarul şi cine se poate înscrie

Reguli pentru elevii care participă la Evaluarea Naţională 2021

Elevii vor putea intra în sălile de examen până la ora 8:30. Examenul începe la ora 9:00 şi durează două ore. Elevii pot preda lucrările doar după ce au trecut cel puţin 60 de minute de la începere examenului.

Elevii pot scrie pe foaia de examen doar cu cerneală sau pastă de culoare albastră, iar desenele pentru proba de matematică se pot realiza doar cu creieonul.

După expirarea celor două ore alocate examenului, elevii sunt obligaţi să predea lucrările. Ultimii trei elevi rămaşi în sala de examen, rămân în bănci până sunt predate toate lucrările sau până când expiră cele două ore.

Cum se pot depune contestaţiile la Evaluarea Naţională 2021

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională 2021 pot depune contestaţii pe 29 iunie între orele 16:00 şi 19:00, respectiv pe 30 iunie între orele 8:00 şi 12:00.

Potrivit ordinului emis de Ministerul Educaţiei, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele iniţiale. Dacă se observă o diferenţă mai mare de un punct, se numeşte o nouă comisie de evaluare, iar nota oferită de această a doua comisie va fi şi cea finală.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Narcisa Birjaru, noua angajată a restaurantului lui chef Cătălin Scărlătescu. Ce spune juratul ”Chefi la cuțite” despre planul său
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Totul despre zodiile de foc: caracteristici, compatibilități, comportament în dragoste
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
Imaginile de senzație nevăzute la TV la EURO. Incredibil ce a făcut o fană pe teren
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro