Antena Meniu Search
x

Video 110 ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice din Bucureşti. La eveniment au participat şi ministrul Finanţelor şi al Culturii

Acum 110 ani, prin Decretul Regal al Regelui Carol I, era înfiinţată actuala Academie de Studii Economice din Bucureşti. Istoria a fost sărbătorită ieri, la Ateneul Român. La eveniment au participat şi foşti absolvenţi, care astăzi reprezintă cu mândrie statul român.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 08:18

Vezi și

În urmă cu 110 ani, pe 6 aprilie 1913, era înfiinţată prima universitate economică din România, denumită atunci ,,Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale". După mai bine de un secol, de pe băncile Academiei de Studii Economice au ieşit mii de absolvenţi.

Cuvinte frumoase de la foşti absolvenţi

Istudor Nicolae, rector ASE: "Mă uitam în istorie şi număram pe degete absolvenţii primei serii. Acum avem peste 320.000 de absolenţi. Dar nu numai numărul contează, ci valoarea celor pe care noi i-am pregătit de-a lungul timpului. Ei au dus renumele Academiei noastre peste tot in lume"

"ASE este una dintre universităţile cu cea mai mare atractivitate in rândul tinerei generaţii. Prin specializările pe care le propun, prin managementul vizibil în această universitate. O parte dintre absolvenţi sunt, astăzi, reprezentanți ai celor mai înalte instituții ale statului român.", a adăugat Sorin Câmpeanu, fostul ministru al educaţiei

Pe acelaşi subiect

Mugur Isărescu, guvernator BNR :"Eu sunt absolvent ASE, promoţia 1971 şi vă spun de la început că sunt foarte mândru de acest titlu"

"Nu poate decât să mă bucure, mai ales că România are nevoie de oameni pregătiţi, iar ASE este, dacă vreţi, o fabrică de creiere.", ne-a spus Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

"Mă simt membru al familiei ASE, au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Dacă există performanţă în poziţia mea de ministru al culturii, mult se datorează şi anilor petrecuţi în ASE.", a transmis Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Evenimentul s-a încheiat cu un program al filarmonicii "George Enescu", dirijată de Tiberiu Soare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 110 ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice din Bucureşti. La eveniment au participat şi ministrul Finanţelor şi al Culturii