Antena Meniu Search
x
LIVE

1200 de pistoale descoperite în camionul unui ucrainean în Constanța. Armele veneau din Turcia şi urmau să ajungă pe front, în Donbas

Poliția de Frontieră a depistat 1.200 de pistoale în camionul unui cetățean ucrainean la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, în Constanţa. Armele erau aduse din Turcia și ar fi trebuit să ajungă în Donbas. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

De Redactia Observator la 31.03.2023, 14:38
Vezi și

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a anunţat că armele găsite de poliţişti de frontieră în camionul condus de un bărbat din Ucraina au fost cumpărate din Turcia. 

 

“În actele prezentate la control a fost identificată o factură conform căreia transporta 1.200 Black Gun marca Stalker, calibru 9 mm, de diferite modele. Firma exportatoare îşi are sediul în Istanbul, Turcia, iar firma destinatară este cu sediul în Odessa, Ucraina”, a precizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

 

Pe acelaşi subiect

De asemenea, procurorii au menţionat că armele respective sunt neletale. “Ca urmare, s-a procedat la efectuarea verificărilor suplimentare şi, în urma desigilării semiremorcii, au fost descărcate un număr de 60 cutii a câte 20 bucăţi fiecare, în care erau depozitate cele 1.200 pistoale identificate.

Este vorba de:

- 400 bucăţi pistoale marca Stalker, model 914, calibru 9 mm;

- 200  bucăţi pistoale marca Stalker, model 917, calibru 9 mm;

- 600 bucăţi pistoale marca Stalker, model 918, calibru 9 mm.

S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a celor 1.200 de pistoale neletale identificate şi depozitarea acestora la sediul Gărzii de Coastă”, a menţionat sursa citată. Procurorii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

1.200 de pistoale găsite în camionul unui ucrainean

Garda de Coastă a anunţat vineri că poliţiştii de frontieră au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 de pistoale suspectate a fi letale şi supuse autorizării, armele urmând să fie trimise spre expertizare. Documentul de însoțire sugera că ar fi pistoale cu gaze.

"În data de 30 martie, în jurul orei 13,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina. Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, poliţiştii de frontieră au însoţit ansamblul rutier în Portul Constanţa, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi au efectuat controlul amănunţit al acestuia", se arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, în urma verificărilor au fost descoperite 60 de cutii ce conţineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 milimetri, care au fost ridicate în vederea expertizării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit unor surse, armele erau aduse din Turcia și ar fi trebuit să ajungă pe frontul din Ucraina. De asemenea, pistoalele erau modificate să pară că sunt arme airsoft la trecerea prin România, dar ar fi urmat să fie modificate la loc când ajungeau în Ucraina. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 1200 de pistoale descoperite în camionul unui ucrainean în Constanța. Armele veneau din Turcia şi urmau să ajungă pe front, în Donbas