Antena Meniu Search
x

Video ''13 grade, extraordinar de frig!'' Sute de copii din Constanța dârdâie în clase din cauza avariilor cu repetiție. Societatea de termoficare dă vina pe greaua moştenire

Zeci de copii şi sute de elevi tremură de frig în mai multe unități de învățământ din Constanţa, după ce acestea au rămas fără căldură din cauza unor avarii la sistemul de termoficare. Educatoarele i-au chemat pe părinți să își ia copiii acasă, iar pentru elevii de gimnaziu orele de curs s-au redus substanțial. Compania de termoficare dă vina pe vechimea conductelor de apă caldă, însă promite că va remedia avaria cât mai curând posibil.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 07:59

Vezi și

Părinții spun că nu este prima oară când se confruntă cu situaţia asta. S-a întâmplat şi înainte de sărbători, iar de atunci avariile sunt tot mai dese.

Cristian Voicu, părinte: Problema e că de mult timp nu prea avem căldură la gradiniță. Sunt momente în care este căldură, momente în care nu este.

''Doar un mesaj, un singur mesaj că veniţi și îl luaţi. Dacă vreţi să îl ţineţi să ştiţi că o să stea în frig.

Cum vi s-a părut că e in interior?

Pe acelaşi subiect

Cel puţin ca afară, cum e astăzi.''

La o grădiniță din Constanța, în sălile unde stăteau copiii nu erau mai mult de 13 grade. Așa că directoarea a decis să îi mute pe toți într-o singură sală, unde bătea soarele mai puternic. După o oră, şi-a dat seama că e inutil şi i-a trimis pe toţi acasă.

''Cum e in clasă?

13 grade azi dimineață, cum poate să fie. Extraordinar de frig.''

Conducerea grădiniței spune că a luat legătura cu societatea de termoficare și cu primăria și li s-a promis că problema va fi rezolvată.

Mihaela Dârdac, directoare grădiniță: În grădinița noastră, în momentul de faţă este oprită furnizarea gentului termic din cauza unei avarii. Noi am încercat să facem tot posibilul sa încălzim sălile de grupă.

Aceeaşi problemă e şi în sălile de la Colegiul Național de Arte Regina Maria.

Anca Dragomir, director: La balet, cred ca sub 15 grade. La balet vin sumar îmbrăcate, era destul de frig pentru fetițe. Am convocat consiliul de administrație și am hotărât să diminuam programul: am redus ultimele două ore.

Societatea de termoficare ştie situaţia, dar dă vina pe greaua moştenire.

Bogdan Orozean, director tehnic Termoficare Constanța: Vechimea rețelelor este una considerabilă as putea să spun, în jur de 40 de ani.

Inspectoratul Şcolar din Constanţa a hotărât că va fi modificat programul pentru unităţile care nu au căldură, astfel încât clasele care au cursuri de dimineață să le desfășoare până la ora 12, iar după amiază, până la ora 16.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » ''13 grade, extraordinar de frig!'' Sute de copii din Constanța dârdâie în clase din cauza avariilor cu repetiție. Societatea de termoficare dă vina pe greaua moştenire