Antena Meniu Search
x

30 de migranţi prinşi la scurt timp după ce au intrat ilegal din Serbia în România

30 de migranţi au fost prinşi, în urmă cu două zile, la scurt timp după ce au pătruns ilegal din Serbia în România.

De Cristi Ioniţă la 11.04.2021, 13:49
Migranţii au plătit între 1.200 şi 1.500 de euro de fiecare pentru a ajunge până în România
Migranţii au pătruns în România graţie a doi sirieni care i-au trecut Dunărea - Poliţia de Frontieră
  • Migranţii au plătit între 1.200 şi 1.500 de euro de fiecare pentru a ajunge în România.

Cei 30 de migranţi au fost prinşi de către poliţiştii români de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi, pe raza localităţii Izvoare.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, celor 30 de migranţi li s-a făcut control epidemiologic, iar apoi migranţii au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, pentru a fi audiaţi.

Astfel s-a aflat că cei 30 de migranţi provin din Afganistan, Siria şi Irak, fiind vorba despre 27 de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între trei şi 15 ani.

Migranţii au plătit între 1.200 şi 1.500 de euro pentru a ajunge până în România

Cei 30 de migranţi au recunoscut că au intrat ilegal în România, graţie a doi sirieni care i-au traversat Dunărea cu o ambarcaţiune cu motor. Cei 30 de migranţi ar fi plătit între 1.200 şi 1.500 de euro de persoană, pentru a ajunge în România, iar ulterior cei doi sirieni s-au întors în Serbia cu ambarcaţiunea cu motor. Migranţii au recunoscut că intenţia lor era să ajungă în state dezvoltate din Europa unde ar fi ajuns deja anumite rude ale lor.

Poliţiştii români de frontieră au precizat că "s-au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vanju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a se stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 30 de migranţi prinşi la scurt timp după ce au intrat ilegal din Serbia în România