Antena Meniu Search
x

Video 7 maşini iau foc în trafic în fiecare zi, în România. Pericolul la care se expun şoferii atunci când se urcă la volan

Ne pregătim pentru noi zile caniculare, aşa că avertismentul care urmează este foarte-foarte util. Statisticile sunt cât se poate de îngrijorătoare: 7 maşini iau foc în trafic în fiecare zi în România. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.07.2024 , 13:23

Pompierii au făcut această medie, după ce, doar luna trecută au intervenit la sute de astfel de incendii auto. Cert este că cifrele au crescut odată cu temperaturile. Iar cele mai multe maşini încep să ardă pe autostrăzi sau la drum lung. 

7 maşini iau foc în trafic în fiecare zi, în România

Numai în luna iunie vorbim de peste 200 de maşini care au fost cuprinse de flăcări din senin, în timp ce se aflau pe autorstăzi, pe drumurile naţionale. Câteva elemente pe care trebuie să le avem în vedere, sunt câteva piese care ştim că se încing  tot mai des, mai ales că sunt zile caniculare. 

Vezi și

În primul rând, trebuie să fim atenţi la instalaţia electrică, asta pentru că orice scurtcircuit ar putea produce un incendiu auto.

Instalaţia de combustibil pentru că şi aici am putea avea o problemă, asta în cazul în care există scurgeri de orice fel. Şi în cele din urmă ajungem la instalaţia de climatizare, pentru că este vară şi cel mai probabil folosim aerul condiţionat, poate chiar pe treapta suplimentară, motiv pentru care trebuie să avem grijă la acest element pentru că se încing foarte tare.

Sunt însă şi alte lucruri pe care trebuie să le avem în vedere: să avem un extinctor auto la îndemână, trebuie să îl verificăm că funcţionează bine şi că ne poate folosi această siguranţă, mai mult trebuie să renunţăm la orice improvizaţie, trebuie să mergem cu maşina în service ori de câte ori este nevoie şi să fim siguri că reparaţiile sunt făcute bine, sunt făcute cu cap, pentru a fi siguri că maşina nu are probleme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » 7 maşini iau foc în trafic în fiecare zi, în România. Pericolul la care se expun şoferii atunci când se urcă la volan