Antena Meniu Search
x

96% dintre locuitorii regiunii Crimeea vor alipirea la Rusia. SUA adopta, chiar astăzi, sancţiuni

Locuitorii Peninsulei Crimeea au votat în proporţie covârşitoare pentru alipirea regiunii la Rusia.

Vezi și

Guvernul local va înainta, astăzi, cererea oficială de aderare la Federaţia Rusă. Dar Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră referendumul ilegal şi au avertizat Rusia că va fi sancţionată dacă va anexa Crimeea.

Rezultatul referendumului din Crimeea nu a surprins pe nimeni. Mai ales că mulţi din cei ce se opun aderării la Rusia au preferat să nu meargă la vot.

Ceilalţi, însă, au sărbătorit victoria la Simferopol sau Sevastopol, imediat după anunţarea primelor rezultate. La Kiev, însă, nimeni n-a petrecut. Ucrainienii nu se pot resemna cu pierderea Crimeei.

Premierul ucrainean promite că separatiştii care au organizat referendumul vor fi pedepsiţi.

Referendumul din Crimeea stimulează tendinţele separatiste şi în alte regiuni din estul Ucrainei, unde există numeroşi ruşi. La Doneţk, manifestanţii au ocupat sediul procuraturii şi au arborat drapelul Rusiei.

Preşedintele Barack Obama a vorbit, din nou, la telefon cu Vladimir Putin, dar acesta continuă să susţină că referendumul este legal şi exprimă voinţa poporului. Aşa că Statele Unite vor adopta, chiar astăzi, sancţiuni împotriva Rusiei.

Uniunea Europeană va lua o decizie similară. Miniştrii de externe din câteva state ale Uniunii s-au întâlnit încă de ieri pentru a trasa sancţiunile finale.

Criza riscă, însă, să degenereze într-un conflict armat. Militarii ruşi şi cei ucraineni ocupă poziţii, faţă în faţă, la frontiera comună

Iar după ce Statele Unite au trimis avioane de luptă în Polonia, Rusia a deplasat, la rândul său, o escadrilă de aeronave cu muniţie de război în Belarus, la graniţa cu ţările NATO.

Între timp un moderator de televiziune din Rusia, apropiat puterii de la Kremlin a ameninţat, voalat, Statele Unite cu un război nuclear. Deocamdată, în Crimeea, ruşii continuă petrecerea şi nu par să se gândească la un război nuclear.

Potrivit exit poll-urilor, cu un procent de 96%, informează Russia Today, pe contul de Twitter.

Potrivit rt.com, prezenţa la vot în Crimeea a fost de 64%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » 96% dintre locuitorii regiunii Crimeea vor alipirea la Rusia. SUA adopta, chiar astăzi, sancţiuni