Antena Meniu Search
x

Video A fost confirmat primul deces cauzat de virusul West Nile în Prahova, al 4-lea în ţară. Bărbatul ajunsese la spital aproape în comă

A fost confirmat primul deces cauzat de virusul West Nile, în Prahova. Vorbim despre un pacient care a murit în urmă cu o săptămână, însă confirmarea a venit abia în urmă cu două zile. Bărbatul de 82 de ani avea mai multe afecţiuni, şi era deja internat în spital. Între timp, alte patru noi cazuri de infectare cu West Nile au fost confirmate în România. 

de Redactia Observator

la 26.08.2023, 09:54

Vezi și

Bărbatul de 82 de ani era internat pe secția de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în momentul în care au apărut simptome care nu aveau legatura cu patologia pentru care era spitalizat.

Dr. Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: Un pacient în vârstă, care a venit aproape în comă, convulsii, un pacient care avea şi multe alte boli. El a venit cu semne de encefalită clare. 

Asa se face ca a fost transferat pe Secția de boli infecțioase a spitalului Movila, acolo unde a rămas internat până în urmă cu o săptămână, când bărbatul a decedat.

Dr. Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: S-au găsit modificări destul de serioase în lichidul cefalo-rahidian. S-a confirmat, a fost anunţat DSP-ul.

Pe acelaşi subiect

Ulterior Direcţia de Sănătate Publică Prahova a înştiinţat Primăria Ploieşti că trebuie să demareze un program special de dezinsecție.

Dan Nicodim, viceprimar Ploieşti: Noi am început-o încă din luna aprilie, când au fost efectuate cinci tratamente de acest gen. Suntem în grafic cu această activitate, care se desfăşoară pe domeniul public. 

Localnic: Ştiam că dimineaţa mai dădeau contra ţânţarilor, dacă îşi păstrează obiceiul, e ok.

Localnic: Normal că ne este teamă, e firesc, dar până la urmă măsurile pe care le iau contează cel mai mult.

Cine să ne ferească? Nu te fereşte nimeni, dacă te interesează bine, dacă nu...

Magda Stanciu, medic de familie: Când pleacă în natură, evident, pantalon de in, mânecă lungă tot de in sau bumbac şi folosirea substanţelor, sunt spray-uri la farmacie pentru aşa ceva, foarte eficiente.

Al patrulea deces în urma virusului West Nile în ţară

Acest deces raportat în Prahova este al patrulea la nivel național. Între timp, au fost raportate alte patru infectări cu West Nile, dintre care două cazuri sunt doar în judeţul Iaşi - unul în Paşcani şi unul în capitala Moldovei.

Dr. Florin Roşu, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi: În momentul de faţă avem un pacient diagnosticat şi tratat pentru meningoencefalită cu West Nile, starea de sănătate este una nu bună, ci foarte bună.

În total, în România, până acum au fost confirmate 21 de infectări cu West Nile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » A fost confirmat primul deces cauzat de virusul West Nile în Prahova, al 4-lea în ţară. Bărbatul ajunsese la spital aproape în comă