Antena Meniu Search
x

A început cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară. MII de CREDINCIOȘI la IAȘI

Cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară a început, seara trecută, la Iaşi. Sunt aşteptaţi sute de mii de credincioşi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Vezi și

Cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară a început, seara trecută, la Iaşi.  Sunt aşteptaţi sute de mii de credincioşi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Anul acesta, de la Muntele Athos au fost aduse şi moaştele Sfintei Maria Magdalena, iar în aceeaşi raclă este şi o bucată din lemnul sfintei cruci. Aproape două sute de autocare cu pelerini au ajuns deja la marea sărbătoare. În biserică s-au calcat în picioare să atingă moaştele Sfintei Parascheva. Unii au cerut binecuvântarea sub raclă.

Prin mulţimea de oameni, moaştele Sfintei au fost scoase din biserică şi depuse în altarul special amenajat, pentru închinare. Primii pelerini au ajuns la Iaşi încă de joi. Sunt cei care vin an de an să se roage, cred în sfânta Parascheva şi în minunile pe care le face. Cu aproape o oră întârziere, la miezul noptii, au ajuns la Iaşi moaştele fintei Maria Magdalena de la Muntele Athos. Un sobor de peste 30 de preoţi a aşteptat în centrul oraşului racla cu mâna Sfintei Maria Magdalena. Tot acolo se află şi o parte din lemnul Sfintei Cruci. Ele au fost duse în procesiune în Mitropolie, unde a fost oficiată o slujbă. Târziu în noapte, la marea sărbătoare au ajuns aproape 200 de autocare cu pelerini din Voluntari. Oamenii şi-au adunat puterile şi sunt pregătiţi să stea oricât la coadă pentru a atinge raclele sfinte. Frigul şi oboseala nu se simt. Iar experienţele din anii anteriori i-au călit pe mulţi dintre ei.

Astăzi, alte zeci de mii de credincioşi merg să se închine la raclele sfinte. Duminică, la Iaşi vor ajunge şi moaştele Sfântului Ioan Gura de Aur, de la Bucureşti. Rămşiţele celor trei sfinţi vor fi purtate pe străzile oraşului intr-o procesiune numită Calea Sfinţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A început cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară. MII de CREDINCIOȘI la IAȘI