Antena Meniu Search
x

Video A început construirea Autostrăzii Zero, iar autorităţile promit deja o "minune": să fie gata înainte de termen

S-a turnat primul strat de asfalt pe Autostrada Zero din jurul Capitalei, între Afumaţi şi Corbeanca. În vreme ce autorităţile şi constructorul promit că anumite loturi vor fi terminate înainte de termen, şoferii, care pierd ore întregi în trafic în fiecare zi, nu mai speră. Doar aşteaptă să vadă cu ochii lor cum se taie panglica.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 02.03.2023, 20:15

Vezi și

Începute în august 2022, lucrările la lotul 2 din zona de nord a autostrăzii care va inconjura capitala sunt finalizate în proportie de 40%. Primul strat de asfalt a fost turnat, s-au ridicat pilonii iar grinizile vor fi montate în următoarele 2 luni. "Sunt șanse foarte mari să vedem acest lot 2, fie parțial 10 km între DN1 și A3, fie total, toți cei 19 km dacă se face descărcarea la Afumați în Decembrie 2023", a declarat Ionuţ Ciurea, Asociaţia Pro Infrastructură.

Conform proiectului, autostrada zero este împărţită în 7 loturi

Adică cu jumătate de an mai devreme faţă de termenul stabilit prin contract. "Nu înseamnă că ceea ce a rămas de executat este uşor, urmează pasajul peste DN1. Toate elementele care urmează să fie montate sunt prezente şi pracic va fi o asamblare a tuturor pasajelor în următoarele câteva luni. Urmează, în săptămânile următoare, să realizăm un giratoriu între Otopeni şi Baloteşti care să asigure accesul pe şantier", a declarat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat Transporturi.

Scepticismul şoferilor este compensat de estimările optimiste ale autorităţilor şi promisiunile constructorului. "Are tot interesul sa termine acest lot pentru că fiecare basculanta, fiecare utilaj, fiecare om pe care poate sa-l mute pe A7 Buzău Pașcani îl ajuta foarte mult. Deci A0 îl încurcă pe antreprenor", a declarat Ionuţ Ciurea, Asociaţia Pro Infrastructură. Conform proiectului, autostrada zero este împărţită în 7 loturi şi va face legătura cu drumurile judeţene, naţionale şi de mare viteză la care are ieşire Bucureştiul. Atunci când va fi gata, va prelua o parte din traficul care inundă şoseaua de Centură.

"Cel mai avansat este lotul 2 în partea de sud, are aproape 70% grad executat apoi lotul 1 pe sud cu aproape 60% şi lotul 3 de sud are 27-28%", a declarat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat Transporturi. Aceste segmente ar urma să fie date în folosinţă până la finalul anului. În schimb, pentru loturile 1 şi 3 din sectorul de nord abia se semnează contractele. Porţiunea dintre DN2 şi A3 s-a blocat şi ea în acordul de mediu, deşi contractul a fost adjudecat. O arie naturală protejată s-a pus în calea proiectului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » A început construirea Autostrăzii Zero, iar autorităţile promit deja o "minune": să fie gata înainte de termen