Antena Meniu Search
x

Video "A murit poate ultimul cavaler!" Şarmant şi seducător, Ion Dichiseanu a fost iubit şi a iubit cu pasiune toată viața

Ion Dichiseanu, actorul care a fermecat o generaţie în rolul lui Pierre Vaillant, a murit în braţele fiicei sale. De trei luni era internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Ion Dichiseanu este încă un actor de excepţie din distribuţia filmului "Toate pânzele sus!", alături de Ion Besoiu, Sebastian Papaiani şi Jean Constantin, care pleacă în marea călătorie.

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 19:18

Vezi și

Ion Dichiseanu s-a stins la ora 14 după-amiază după o viaţă ca de film. Ultima scenă s-a derulat la Spitalul Floreasca. Familia îşi doreşte o anchetă medicală asupra modului în care a fost tratat în ultimele luni. În ultima apariţie publică, în luna ianuarie, maestrul era optimist că se va face bine.

Ion Dichiseanu, în ianuarie: Mulţumesc lui Dumnezeu, eu sunt astăzi acasă. Sunt fericit că sunt alături de ai mei. Încep munca, cum mi-a zis un medic: "Maestre, hai, acasă!"

Ion Haiduc, actor: A murit poate ultimul cavaler. Elegant, delicat, respectuos. Un actor excepţional, care a marcat ultimii 50-60 de ani de teatru şi de film românesc. 

Mircea Diaconu, actor: Actorul iubit moare sau moare cu adevărat după ce îi moare ultimul spectator. Dumnezeu să îl odihnească şi să ne rămâna aşa tonic şi vesel şi şarmant cum a fost.

Pe acelaşi subiect

Carmen Tănase, actriță: Un om care nu s-a certat cu nimeni niciodată, care nu s-a enervat niciodată. De o eleganţă aşa cum arăta, aşa se şi comporta, de o fineţe... un boier. Un domn aşa cum nu prea mai întâlneşti în zilele noastre.

A jucat în 56 de filme. Pentru o generaţie, Ion Dichiseanu a fost Pierre Vaillant din serialul "Toate panzele sus", Tudor Stamatescu din "Titanic Vals" sau căpitanul Mărgărit din Mărgelatu.

Cristian Şofron, actor: Imaginea lui, pentru mine, rămâne aceea din Toate Pânzele Sus şi cred că Pierre Vaillant îşi va găsi corabia care să îl ducă spre locuri mai bune.

Relația lui Ion Dichiseanu cu diva spaniolă Sara Montiel a făcut înconjurul lumii

A fost iubit şi a iubit cu pasiune. Şarmant şi seducător, şi-a construit o reputaţie de Don Juan. Idila cu Sara Montiel, frumoasa divă spaniolă a anilor '60, a făcut înconjurul lumii. Când ieşeau la plimbare, străzile deveneau o mare de oameni. Într-una din cărţile sale, Ion Dichiseanu scria că a fost rivalul regelui Spaniei. Actriţa îşi dorea un copil cu el, dar n-a fost să fie: cei doi au fost despărţiţi de Securitate. A fost căsătorit o singură dată. Simona, cu 34 de ani mai tânără, i-a oferit şi o fiică, pe Ioana. Mariajul celor doi a luat sfârşit după 22 de ani. Dar au continuat să fie văzuţi împreună.

Născut în Adjud, Ion Dichiseanu povestea că, atunci când avea 9 ani, nemţii i-au luat pe el şi pe familia lui şi i-au dus într-un lagăr din Salzburg unde au stat un an. În tinereţe, a intrat la Politehnică, dar a fost îndrumat către actorie. În urmă cu un an, actorul a fost decorat la Cotroceni cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer pentru întreaga carieră artistică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "A murit poate ultimul cavaler!" Şarmant şi seducător, Ion Dichiseanu a fost iubit şi a iubit cu pasiune toată viața