Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A patra zi de haos pe căile ferate, din cauza gerului

Este oficial. Meteorologii pot spune cu certitudine - Crăciunul vine cu vreme de primăvară. Vom avea temperaturi de până la 12 grade, iar zăpadă va mai fi doar în unele zone din ţară. Până atunci, trebuie să îndurăm două zile cu ger, vânt şi chiar ploaie îngheţată.

de Redactia Observator

la 19.12.2018 , 21:30

Este oficial. Meteorologii pot spune cu certitudine - Crăciunul vine cu vreme de primăvară. Vom avea temperaturi de până la 12 grade, iar zăpadă va mai fi doar în unele zone din ţară. Până atunci, trebuie să îndurăm două zile cu ger, vânt şi chiar ploaie îngheţată. Fenomene care provoacă haos pe căile ferate. Încă o zi de iarnă, încă un coşmar pentru mii de români. Pe banii lor, au fost ţinuţi în vagoane îngheţate chiar şi 14 ore. 

A fost cea de-a patra zi de haos pe căile ferate. Potrivit angajaţilor CFR, trenul care a plecat aseară din Timişoara a ajuns la destinaţie. Pe peronul Gării de Nord din Bucureşti e însă pustiu. Garnitura plină cu sute de oameni era blocată în halta Basarab, la patru kilometri depărtare. 

Un agent a explicat că era rupt pantograful la locomotivă. Defecţiunea a venit după aproape şase ore de întârziere. Sătui să fie umiliţi pe banii lor, unii călători au coborât şi au luat-o la pas. Aşteptarea a fost lungă nu doar pentru călători, ci şi pentru cei care i-au aşteptat în gară. Andrei a tremurat zeci de minute... cu un trandafir în mână.  Iubita lui parcă nu mai venea.

Vezi și

Unde nu a fost ger, au apărut alte fenomene meteo. Ploaia îngheţată, care se produce după ciocnirea unui front de aer rece cu unul cald, a încremenit Moldova. Iar pe litoral, vântul a bătut şi cu 60 de kilometri pe oră la rafală. A doborât chiar şi bradul de Crăciun amplasat în Piaţa Ovidiu din Constanţa.

Meteorologii spun că urmează încă două nopţi gerose. Se vor înregistra chiar şi minus 19 grade la Miercurea Ciuc. Au însă veşti mult mai bune pentru sărbători. Ajunul şi prima zi de Crăciun vin cu temperaturi mai ridicate, vor fi maxime între 10 si 12 grade Celsius. Asta înseamnă că toată zăpada se va topi. Abia din a doua zi de Crăciun, vremea se răceşte din nou, iar temperaturile ajung la normalul acestei perioade.

Românii care vor petrece în sud-vestul ţării şi pe litoral vor avea parte de cele mai ridicate temperaturi. Doar cei care aleg Bucovina vor avea parte de un peisaj veritabil de iarnă. Acolo, valorile termice rămân scăzute. În shimb, meteorologii spun că trebuie să ne aşteptăm la ceaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » A patra zi de haos pe căile ferate, din cauza gerului