Antena Meniu Search
x

Video ''A văzut că-i merge treaba.'' Primar din Gorj în arest, după ce a fost acuzat că face angajări pe bază de șpagă în primărie

Un primar din Gorj a ajuns în arest pentru 24 de ore și este acuzat de mai multe fapte de corupţie. El este suspectat că ar fi primit șpagă să facă angajări în cadrul instituției publice. Anul trecut, un asistent medical l-a denunțat că i-a cerut bani dar și vin ca să-l angajeze. 

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 08:27

Vezi și

Ionuţ Stan, primar Albeni: Sunt om drept și atât. Şi voi fi în continuare.

Edilul din Albeni are 35 de ani și se află la al doilea mandat în fruntea primăriei. Nu este prima dată când este în vizorul oamenilor legii. Are la activ mai multe dosare penale în care a fost cercetat de fals intelectual sau purtare abuzivă.

''Au fost filmări pe internet unde se vede că număra şi banii şi alea. Dar nu s-au luat măsuri până acum. Sunt fapte reale.''

După aproape șase ore de verificări, ofițerii anticorupție au ridicat din Primăria Albeni o serie de documente. Iar odată cu ele, pe uşa instituţiei publice a fost scos şi edilul.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Domnule primar, care sunt acuzaţiile la adresa dumneavoastră?

​Ionuț Stan, primar Albeni: Cred că ar trebui să lăsăm autoritățile să-și facă treaba şi vedem după....

Reporter: Dar ce acuzaţii sunt?

​Ionuț Stan, primar Albeni: Nu este nicio acuzație. Nu mă acuză de nimic.

Avocatul său, dar şi sătenii, spun însă alceva. Iar lista acuzaţiilor e lungă.

Mădălina Ignat, avocatul Apărării: Clientul pe care îl reprezint este acuzat de infracţiuni de corupţie, trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, instigare la alte infracţiuni, abuz în serviciu. 

''Domn primar aşa a fost el obişnuit, sfătuit de alţii. A văzut că-i merge treaba, nu l-a întrebat nimeni de nimic.''

Un asistent medical l-a denunțat că i-a cerut bani, dar și vin ca să-l angajeze

Prin comună, toată lumea vorbește despre angajări pe bază de șpagă în primărie. Anul trecut, un asistent medical l-a acuzat pe primar că i-a cerut mită 3.000 de euro și zeci de litri de vin ca să-l angajeze. Salariatul i-a făcut plângere penală.

''Concursurile au fost trucate, oricum, toate. Se ştie. De-aia a fost şi hâra între primar şi vice.'' 

Ionuț Stan, primar Albeni: Nu mă simt vinovat de absolut nimic, decât...sunt persoane care vor să ocupe acest scaun de primar.

Edilul a urcat în duba jandarmilor și a fost dus la Parchet, la audieri. Iar, la finalul acestora, procurorii au decis reţinerea sa pentru 24 de ore. Iar, astăzi, judecătorii vor decide dacă îl vor aresta preventiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ''A văzut că-i merge treaba.'' Primar din Gorj în arest, după ce a fost acuzat că face angajări pe bază de șpagă în primărie