Antena Meniu Search
x

Video A vrut să-şi sape fântănă în curte şi a dat de gaze. Curtea unui localnic din Dolj arde de patru zile, iar vecinii se tem să nu sară în aer

A vrut să-şi facă fântână în curte şi a dat de gaz. De patru zile, puţul din curtea unei familii dintr-un sat din Dolj arde fără oprire. Localnicii din cătun se tem să nu sară în aer, după ce pompierii au decis că e mai sigur să nu stingă flacăra. Puţul ar trebui acoperit de o firmă specializată. Până atunci, focul e supravegheat în continuu. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.09.2022, 19:30

Vezi și

Proprietarii gospodăriei au forat puţul în luna martie. Până acum patru zile, familia s-a folosit de apa din sol fără probleme. Sâmbătă seara, puţul a luat foc din senin şi de atunci arde necontenit. Se pare că, atunci când au săpat gaura, au dat şi de o pungă de gaze.

Alisa Florea, proprietară: Am sunat la 112, au venit domnii de la pompieri, iniţial am crezut că e o chestie uşoară, vin îl stâng şi gata, dar se pare că nu pot să-l stingă datorită gazelor care vin din pământ odată cu apa.

Pompierii au deviat apa către pârâul satului dar au decis să nu intervină şi asupra flăcării.

Lct.col Liviu Vasiloiu, şef centru operaţional: Din măsurătorile efectuate la faţa locului de către echipajul CBRN nu au existat valori care să pună în pericol viaţa şi sănătatea populaţie.

Pe acelaşi subiect

Alisa Florea, proprietară: Se poate stinge teoretic, dar gazele care ies e oricând posibil să se reaprindă.

În schimb, tot cătunul stă ca pe jar. Localnicii se tem de o explozie şi spun că nu vor avea linişte până când nu vor vedea flama stinsă.

Localnic: Arde doamnă ce să-i faci? Arde din pământ. E zăcământ!

Reporter: Vi se pare periculos? Vă temeţi?

Localnic: Vă daţi seama ia foc tot aici! Cum să nu te temi când vezi aşa ceva. Nu ştii ce-o fi pe dedesubt de se ridică totul.

Localnic: Mai bine să vie să pună o sondă pe sub cetate pe acolo că or mai fi gaze.

În curtea familiei e acum pelerinaj. Autorităţile fac măsurători zi de zi. Prefectura, pompierii, Consiliul Judeţean şi primăria au avut o şedinţă de urgenţă şi s-a decis că puţul va fi sigilat de o firmă specializată.

Reporter: V-aţi îmbogăţit peste noapte.

Alisa Florea, proprietară: Eu nu cred şi nu cred că aşa se pune problema. Problema este că într-adevăr este la momentul acesta un pericol focul ăsta.

Reporter:  Aveţi cum să exploataţi punga asta de gaze în folosul dvs?

Alisa Florea, proprietară: Nu, nu. În primul rând nu aş avea curaj şi în al doilea rând nu sunt eu în măsură, nici autorităţile locale.

Planul autorităţilor în privinţa 

Autorităţile locale n-ar vrea însă ca gazul să ardă de pomană.

Primar: Nu ştiam de un astfel de zăcământ, cât despre posibilitatea de a fi exploatată zona rămâne de văzut în urma sondărilor care or să se facă.

Sondările vor fi realizate de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, care a fost sesizată azi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Evenimente » A vrut să-şi sape fântănă în curte şi a dat de gaze. Curtea unui localnic din Dolj arde de patru zile, iar vecinii se tem să nu sară în aer