Antena Meniu Search
x

Video Acasă râmâne un câmp de luptă pentru români. Violenţa domestică a explodat: statisticile Poliţiei sunt alarmante

Ar trebui să fie locul cel mai sigur din lume, dar pentru mulţi "acasă" rămâne un câmp de bătălie. Statisticile Poliţiei arată că violenţa domestică a explodat.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.10.2023, 19:45

Vezi și

Vorbim despre 38.200 de cazuri de violenţă domestică înregistrate doar în primele 8 luni ale acestui an. E cu aproape 1.300 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, ponderea cea mai mare o reprezintă infracţiunea de loviri şi alte violenţe, adică aproximativ 62%, însumând un total de aproape 23.800 de astfel de cazuri.

Mai multe sunt, de asemenea, faţă de anul trecut şi infracţiunile de nerespectare a ordinelor de restricţie. Vorbim despre peste 2.700 înregistrate în aceste 8 luni, cu 27% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe astfel de situaţii s-au înregistrat în mediul urban.

Tot statistica arată că avem şi mai multe infracţiuni de ameninţări. Doar în primele luni ale acestui an s-au înregistrat peste 4.600 de astfel de fapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Acasă râmâne un câmp de luptă pentru români. Violenţa domestică a explodat: statisticile Poliţiei sunt alarmante