Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Accidentul din Pantelimon: Momentul în care șoferul vinovat fuge după ce a spulberat doi copii, sub ochii mamei

Momentul în care șoferul vinovat de accidentul din Pantelimon a fugit de la locul impactului a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă. Adolescentul teribilist, în vâstă de 16 ani, nu avea dreptul să conducă. Inconștiența lui a dus la moartea unui băiețel și la rănirea gravă a surorii lui, care a suferit o cvasiamputație de picior. Mama celor doi a suferit un șoc și abia a mai putut să se țină pe picioare.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 11:43

Un copil de 9 ani a fost accidentat mortal şi fetiţa de 7 ani a fost rănită duminică seară, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, de o maşină condusă de un adolescent de 17 ani. Copila a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu cvasiampuțatie de picior, de la nivelul coapsei, membrul fiindu-i replantat în urma unei operaţii care a durat 9 ore. Starea fetiţei este relativ stabilă, fiind intubată şi ventilată mecanic.

Accident în Pantelimon. Băiat mort sub ochii mamei, sora lui în stare gravă la spital

Doi fraţi de 7 şi 9 ani au fost spulberaţi în parcarea unui parc din cartierul Pantelimon de un adolescent teribilist. Tânărul de 16 ani a urcat la volan, deşi nu avea permis, a lovit patru maşini parcate, apoi i-a zdrobit pe cei doi copii care se întorceau acasă alături de mama lor. Băiatul a fost resuscitat zeci de minute, însă în zadar. Sora lui mai mică a fost operată de urgenţă, iar medicii de la Grigore Alecsandrescu i-au amputat un picior, pentru că rănile erau extrem de grave. Ulterior, şoferul mașinii implicate în accidentul mortal din Capitală a fost reținut.

Vezi și

"Maria are nevoie de tine! Haide, haide la Maria!" Sunt scene înfiorătoare, filmate la câteva secunde după impactul nimicitor. O mamă abia se mai ţine pe picioare, în momentul în care îşi vede cei doi copii zăcând la pământ. "Am auzit ţipete, şi era maică-sa, săraca. Şi doi copilaşi erau căzuţi. Unde stau aici e jale! E jale! A omorât doi copii! Erau striviţi, cum am văzut eu, aveau sânge pe cap", povesteşte un martor.

Pe acelaşi subiect

Doi copilaşi, spulberaţi în Pantelimon

Accidentul a avut loc în parcarea Parcului Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei. Cei doi fraţi erau pe trotinete şi se îndreptau spre casă, urmaţi de mama lor. La un moment dat, o maşină iese din decor şi loveşte patru autoturisme parcate. În impact, cei doi copii sunt prinşi ca într-o menghină între două dintre maşini.

"Păi a venit cu viteză, a venit cu viteză în parcare, mi-a lovit maşina, pe care a luat-o târâş şi s-a dus şi în celelalte şi a dat direct peste copii. Copiii se văd pe camere cum se retrăgeau. Au auzit că vine maşina şi s-au dus, s-au retras lângă maşină, ca să facă loc. Şi atunci...", adaugă un bucureştean.

Fata de 7 ani a ajuns direct pe masa de operaţie. Pentru fratele ei însă, salvatorii nu au mai izbutit. "Pe băiat am înţeles că l-au resuscitat vreao 40 de minute, dar nu. Pe băiat l-a resuscitat, dar şi pe fată. I-a prins între maşini am înţeles. Cică e în stare critică, am înţeles. Că i-a sfâşiat un picior sau ceva de genul. Şi e lovită şi la cap", spun oamenii care locuiesc în zonă.

Şoferul de 16 ani nu avea permis

La volan era un adolescent de 16 ani, fără permis de conducere. Era însoţit de un prieten de 19 ani. Maşina pe care o conducea ar fi primit-o de la un alt amic pentru a da câteva ture prin cartier.

"Am dat maşina să mi-o repare, că aveam toba de reparat, şi l-am trimis pe nepotul meu cu băieţaşul ăsta şi ce s-a întâmplat acolo. Am rămas şocat, nu. Nu îmi vine să cred că eu am dat maşina şi...", spune proprietarul maşinii, care a precizat că nepotul său nu se afla în autoturism la momentul tragediei.

"Sunt curse de maşini, da, în fiecare noapte. Şi pe şosea şi pe aici pe unde vedeţi că s-a întâmplat", susţine un bucureştean.

Tânărul s-ar fi predat după câteva ore

Cel care era la volan locuieşte în zonă, deci este familiar cu locul, iar în momentul în care şi-a dat seama în ce situaţie l-a adus iresponsabilitatea a luat-o la fugă prin parc.Au urmat ore bune de căutări, timp În care poliţiştii au organizat filtre în puncte cheie din Capitală. Potrivit unor surse, în cele din urmă, tânărul s-a predat la o secţie de poliţie.

Adolescentul care a provocat accidentul mortal a fost dus la reconstituire şi apoi audiat la Brigada Rutieră până târziu în noapte. Anchetatorii trebuie să refacă acum puzze-ul tragediei şi să desluşească întreg misterul din jurul gestului inconştient al individului.

Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest și DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost dus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice. În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând a fi prezentat magistraților.

România rămâne una dintre ţările din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente. În medie, cinci persoane mor zilnic în accidente rutiere, iar alte zece sunt rănite grav.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Evenimente » Accidentul din Pantelimon: Momentul în care șoferul vinovat fuge după ce a spulberat doi copii, sub ochii mamei