Antena Meniu Search
x

Acord pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica

CGMB a aprobat în unanimitate un acord de principiu pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica. Informația a fost confirmată de Elcen. Pentru a se putea realiza fuziunea, Termoenergetica trebuie să plătească datoria de circa 850 de milioane de lei.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 17:36

Acord pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica
Acord pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica - Inquam Photos / George Călin

 ELCEN a salutat aprobarea de către Consiliul General al Muminicipiului București a acordului de principiu pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica.

Fuziunea a fost confirmată de Elcen

"Acordul în favoarea realizării sistemului integrat de încălzire centralizată ar aduce mai multe beneficii importante, printre care: planificarea și implementarea integrată a investițiilor, rezolvarea problemei datoriilor între Termoenergetica-ELCEN, reducerea semnificativă a costurilor operaționale și în facturi la consumatorul final",  au transmis reprezentanții ELCEN, citaţi de Mediafax. 

Aceștia reamintesc că, în 31 ianuarie, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind fuziunea ELCEN-Termoenergetica, iar în februarie Ministerul Energiei a transmis către Primăria Municipiului București o notificare privind transmiterea unui punct de vedere care să reflecte acordul de principiu (neangajant) al PMB pentru fuziune.

"Fuziunea este singura soluție pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă și căldura, modernizarea sistemului în ansamblu, energie produsă în mod sustenabil și furnizată către consumatori în condiții de calitate, reducerea pierderilor și a cheltuielilor aferente acestora, aer mai curat în București prin eficientizare, cu efect direct asupra scăderii prețului Gcal și a prețului din facturile bucureștenilor. O nouă companie, viabilă din punct de vedere economic și financiar, va putea pune în practică o strategie unică de dezvoltare și de investiții care să vizeze eficiența la nivelul întregului sistem, nu doar pe un anumit segment", transmit reprezentanții ELCEN.

Aceștia arată că o companie credibilă, solvabilă poate atrage sursele de finanțare esențiale pentru eficientizarea sistemului de încălzire centralizată din București. "Pentru a avea această fuziune, e esențial ca datoriile curente să fie plătite. Termoenergetica datorează ELCEN aprox 850 milioane lei", arată ELCEN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Acord pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica