Antena Meniu Search
x

Acuzații grave în cazul instructorului de rafting mort în râul Jiu. Cei care trebuiau să-l salveze, anchetați

E anchetă în cazul accidentului de rafting de pe râul Jiu. Colegii instructorului înecat fac accuzaţii grave. Salvarea ar fi ajuns târziu, de la mare distanţă.

Vezi și

E anchetă în cazul accidentului de rafting de pe râul Jiu. Colegii instructorului înecat fac acuzaţii grave. Salvarea ar fi ajuns târziu, de la mare distanţă. Iar medicii n-ar fi putut interveni până când victima nu a fost scoasă din râpă. Bărbatul a fost luat din apă şi dus la ambulanţă chiar de colegii săi, cu mult înainte să ajungă pompierii şi salvamontul. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, trimite corpul de control în Gorj.

O discuţie între membrii echipajului de pe ambulanţă a fost surprinsă de o înregistare amator.

  • Nu ştiu, s-o bage sub el!
  • Şi vrei să cobori tu acolo?
  • Nu. Nu. Nu, dar...
  • Vrei să rămâi fără serviciu?

Echipajul discuta în timp ce se afla în apropierea râului Jiu, în zona unde s-a înecat instructorul de rafting. Protocolul le interzice să coboare pe marginea râului, iar timpul pentru salvarea victimei s-a scurs.

Colegii bărbatului susțin că ar fi anunţat accidentul la 112 cu mult timp în urmă. Însă, spun ei, salvarea a întârziat: a fost trimisă de la Târgu-Jiu, de la 60 de kilometri distanţă și nu ar fi fost pregătită pentru un caz de înec. Colegii cred că ar fi putut veni de la Petroşani, oraş aflat nu mai departe de 15 kilometri.

O oră şi 20 de minute ar fi durat să ajungă salvarea de la Târgu-Jiu, spun martorii. Victima era deja scoasă la mal, dar pe cel opus, unde era un perete pe care nu se putea urca.

Victima a fost urcată într-o barcă pneumatică şi dusă pe malul pe care era echipajul de salvare. După alte 20 de minute, au ajuns salvamontiştii.

Au fost două ore care s-au pierdut, din momentul în care a fost făcut apelul la 112. Deşi victima a stat doar două minute în apă până să fie scoasă de colegii ei. De la incident, au apărut imagini dramatice.

Raed Arafat a anunțat deschiderea unei anchete și a trimis corpul de control.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Victima avea 42 de ani, era din capitală şi era ghid pentru grupurile de rafting.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Acuzații grave în cazul instructorului de rafting mort în râul Jiu. Cei care trebuiau să-l salveze, anchetați