Antena Meniu Search
x

Video Adevărurile care au ieşit la iveală după tragedia de la 2 Mai. Poliţişti: "Noi am fost doar semafoare umane. Nu ne-au lăsat să acționăm deloc pe alcool sau droguri"

Unii poliţişti au devenit complici moral la crimă în clipa în care n-au acţionat în cazul tragediei din 2 Mai. O spune premierul Marcel Ciolacu, după ce ieri au căzut primele capete în ancheta accidentului mortal provocat de un şofer drogat. Un val de eliberări din funcţie care nu face decât să deschidă, citez, cangrena din Poliţia Română. În mai multe mesaje interne, date publicităţii de Europol, poliţiştii se plâng că au ajuns nişte simple semafoare umane pentru a nu deranja clientela politică. 

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 14:30

Vezi și

Peste 200 de poliţişti au fost detaşaţi vara aceasta pe litoral. Scopul: să prevină şi să combată infracţiunile din trafic. Mai multe mesaje trimise între agenţi arată însă realitatea din spatele declaraţiilor oficiale ale şefilor din poliţie. 

Doar semafoare umane

Noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore / zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță la Constanța.

Dan Saltelechi, reprezentant Europol: La nivelul IPJ Constanţa s-a dispus măsura ca efectivele aflate În teren să raporteze fiecare mişcare în sensul că dacă s-ar fi deplasat în cu totul alt loc să raporteze dispecerului ca un şef să cunoască cu exactitate care e poziţia echipajelor de poliţie.

Pe acelaşi subiect

- Imediat dupa ce nepotul adjuncului a fost prins drogat la volan?

- Da.

Mesajele publicate de sindicatul Europol vor să arate că poliţiştii detaşaţi la mare mai mult deranjau, în opinia şefilor de la Constanţa. 

"Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze. Toți am fost în schimbul 1 și 2 pentru fluidizare. Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile."

Lucru confirmat inclusiv de sursele Observator în cazul tragediei de la 2 Mai. Agentul care l-a oprit şi testat pentru alcool pe Vlad Pascu are doar 10 luni de experienţă. Ar fi cerut voie de la dispecerat să plece în urmărirea tânărului, când un apel la 112 anunţa că un şofer conduce haotic între Vama Veche şi 2 Mai. Însă i s-a spus să rămână pe loc. 

"Păcat că a trebuit să moară 2 oameni să iasă acest lucru la iveală".

Patru şefi din poliţie şi-au pierdut ieri funcţiile. Cel mai înalt în grad este adjunctul poliţiei din Constanţa, comisar-șef Marin Dincă. Alături de el, mai pleacă şi şeful Serviciului Rutier Constanţa. 

Comisarul Constantin Stoian este chiar polițistul care l-a tras pe dreapta pe Vlad Pascu cu o zi înaintea cumplitului accident. Nu i-a verificat actele, deci nu a aflat că maşina pe care o conducea tânărul de 19 ani nu avea RCA. Aşa că i-a cerut să conducă prudent și i-a urat drum bun. 

Marcel Ciolacu, premierul României: Prin comportamentul ulterior anumiti politisti au devenit complici morali la crima o să-i transmit domnului ministru Predoiu care e în drum spre ţară din Viena că are mâna liberă să facă curăţenie de sus până jos.

Dan Saltelechi, reprezentant Europol: Cel mai porbabil avem de-a face cu o intelegere tacita in care acesti sefi si-au dat demisia benevol astfel incat sa se limiteze toata presiunea mediatica doar la aceste măsuri.

Au mai fost eliberaţi din funcţie şeful Poliţiei Mangalia, subcomisarul Dragoş Gabriel Cristea şi şeful Poliției Vama Veche, inspectorul principal Radu Vachente. 

Eduard Ionescu, relaţii publice Ministerul Afacerilor Interne: Ofiţerii corpului de control au constat posibile acte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti, un ofiţer şi doi agenţi implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de conducătorul auto.

Marcel Ciolacu, premierul României: Vă asigur ca aveti majoritatea politistilor corecti, care isi respecta uniforma tre sa-i lasam sa-si faca meseria

Totuşi, sindicatul Europol susţine că, de fapt, nimeni nu a fost sancţionat, iar şefii au renunţat voluntar la funcţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Adevărurile care au ieşit la iveală după tragedia de la 2 Mai. Poliţişti: "Noi am fost doar semafoare umane. Nu ne-au lăsat să acționăm deloc pe alcool sau droguri"