Antena Meniu Search
x

Video Lista lungă a vinovaților pentru tragedia din 2 Mai. Explicațiile mai marilor din Poliție sunt halucinante: de ce nu s-a făcut drugtest

Adevărul pe care noi la Observator îl spunem răspicat este unul singur. Pe accelerație a apăsat un tânăr drogat, dar vinovați moral pentru moartea celor doi sunt toți cei care au lăsat să se întâmple asta. Toți cei care permit că statul să fie mai mult un sat fără câini. Ministrul Predoiu, ministru de Interne, știa că este esențială comunicarea în situație de criză. Dar nu a găsit niciun vinovat. A ieșit și ne-a anunțat mai nimic în multe cuvinte și tot aâtea anchete. Nicio demisie, în schimb. 

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 19:25

Vezi și

Tragedia din 2 Mai putea fi prevenită. Şoferul drogat a fost anchetat de poliţişti în noaptea accidentului şi lăsat să plece din sediul lor cu 55 de minute înainte de a provoca masacrul de pe şosea. Şi asta deşi agenţii au găsit droguri în maşina lui, martorii au reclamat faptul că e un pericol la volan, dar ei l-au testat doar pentru alcool. Explicaţiile mai marilor din Poliţie sunt halucinante. Şoferul a consumat substanțele interzise după ce a plecat din sediul lor. Dar drugtest nu i-au făcut pentru că singurul agent care ştia să-l facă este în concediu. Individul de 19 ani nu e la primele ciocniri cu poliţiştii.  

Asistăm din nou, neputincioşi, la o tragedie care putea fi evitată. De pe margine, după ce am văzut cronologia evenimentelor, ne punem întrebări - aceleaşi întrebări la care căutăm răspunsuri de fiecare dată - cine sunt vinovaţii? Sistemul, ministrul, şeful poliţiei Române, şefii IPJ Constanţa care au decis că un singur aparat drugtest este suficient la nivel de birou rutier în Mangalia, aparat folosit şi în Vama Veche?  

Un singur aparat drugtest și zeci de polițiști care nu știau să-l folosească

Un singur aparat pentru care era instruit un singur poliţist, aflat în concediu medical. Sau agenţii de poliţie care l-au lăsat să plece, să se urce din nou la volan? Se rezolvă hiba din sistem cu demisii? Şi cine trebuie să îşi dea demisia?

Pe acelaşi subiect

Rezolvăm situaţia cu un control trimis de Ministerul de Interne la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa? Avem suficiente strategii pentru combaterea traficului de droguri şi al consumului, legi care să aducă pedepse pe măsură. Unde e problema, lipsa personalului sau neaplicarea tuturor acestor strategii? 

Cine este Vlad Pascu, vinovatul pentru accidentul mortal din 2 Mai

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a fost identificat drept autorul accidentului soldat cu moartea a doi tineri şi cu rănirea altor trei. Mama sa are afaceri în domeniul imobiliar. Tatăl băiatului este pasionat de maşini. Fotografiile de pe contul de Instagram al băiatului îl prezintă cu diverse vestimentaţii, despre care lasă să se înţeleagă că sunt de firmă, sau urcat pe o maşină de teren, în parcarea din faţa Palatului Parlamentului. El apare şi cu un tricou pe care scrie "Drugs are my life", în condiţiile în care probele prelevate imediat după accident indicau că era sub influenţa mai multor tipuri de droguri.

Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, prin decizia Judecătoriei Mangalia. Decizia nu este definitivă. El era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an. Avocata sa, Luminiţa Popescu, a declarat că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Vlad Pascu fusese cercetat anul trecut pentru deținere de droguri

Potrivit unei decizii a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată, Vlad Pascu a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar și l-au iertat pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri. Tânărul ar fi avut probleme mult mai grave cu stupefiantele. Potrivit unor surse din anchetă, băiatul fura din casă pentru a-și cumpăra droguri. Pentru a-l speria, părinții l-ar fi dat pe mâna ofițerilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate București.

Potrivit acelorași surse, în iunie 2021, Vlad Pascu a ajuns la spital, unde a fost internat cu intoxicație cu canabis și cocaină. Sâmbătă, testele au arătat că înainte să urce la volan și să provoace accidentul mortal, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Lista lungă a vinovaților pentru tragedia din 2 Mai. Explicațiile mai marilor din Poliție sunt halucinante: de ce nu s-a făcut drugtest