Antena Meniu Search
x

Video Admitere politie 2022. 3 din 10 candidaţi pică la proba sportivă: "Nu mai reuşesc să sară o capră, se dezechilibrează când să se rostogolească"

Probele fizice pentru admiterea la Academia de Poliţie sunt de la an la an tot mai grele. Trei din zece candidaţi au fost respinşi pentru că au picat examenul sportiv. Aşa că tinerii care vor să fie la anul jandarmi, poliţişti sau pompieri au început deja antrenamentele pe trasee special amenajate întocmai ca la examinare.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 17:36

Vezi și

Mara a început antrenamentele pentru probele fizice pe care le va da la Academia de Poliţie cu aproape un an şi jumătate înainte de examen. Are sub un metru 50 înălţime dar speră să compenseze prin ambiţie şi multă muncă.

Mara, candidată: Problemele cele mai mari le am la săritul caprei şi săritura la înălţime, la minge.

Reporter: La ce înălţime trebuie să ajungi? 

Mara, candidată: 2,55 metri.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Greu

Mara, candidată: Da.

Întregul traseu are 400 de metri lungime

Candidaţii trebuie să treacă probe de sărituri, rostogoliri, ridicare de haltere, târât printr un tunel de aproape zece metri şi escaladare. Cel mai dificil este să transporte un manechin de aproape 60 de kilograme greutate. Pentru nota minimă de promovare, cursa trebuie parcursă în maximum 3 minute şi 20 de secunde. Pentru nota 10, în 2 minute şi 26 de secunde.

Iulian Dinu, antrenor: Avem şi diverse eliminări pe traseu. Dacă nu sărim capra, dacă nu sărim lada. Dacă nu sari în lungime şi înălţime. Pregătirea fizică necesită un minimum de 6-9-12 luni.

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: În învățământul de masă nu se mai ţin orele de sport. Candidaţii nu mai reuşesc să sară de pe loc, să sară o capră, se dezechilibrază când trebuie să se rostogolească.

2022, unul dintre cei mai slabi ani pentru Academia de Poliţie

În plus, Ministerul de Interne ia în calcul introducerea unor probe şi mai grele în următorii ani. Oficial, vestea nu a fost dată candidaţilor. Anul acesta a fost unul dintre cei mai slabi pentru Academia de Poliţie. Media de intrare a fost de 7,50 iar aproape 30 la sută dintre candidaţi au picat la probele sportive.

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Anul acesta am avut o concurenţă de doi candidaţi pe un loc la Academia de Poliţie. În condiţiile în care anii precedenţi auzeam cifre de 8-10 candidaţi pe un loc.

Cifrele vin în contextul în care deficitul de personal în Ministerul Afacerilor Interne este de peste 25 de mii de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Admitere politie 2022. 3 din 10 candidaţi pică la proba sportivă: "Nu mai reuşesc să sară o capră, se dezechilibrează când să se rostogolească"