Antena Meniu Search
x

Video Admiterea de toamnă. Ultima strigare pentru cei care vor la facultate: locuri tot mai puţine, bătaie mare

În cadrul universitar, au început admiterile de toamnă. Locurile rămase din vară sunt totuşi puţine, concurenţa este mare.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 15:05

Vezi și

Cine a rămas fără loc la facultate în prima serie din vară sau abia acum a decis ca vrea să își continue studiile ar putea avea surprize neplăcute. Deși au început admiterile de toamnă, locurile sunt puţine, la unele Universități chiar se înregistrează cel mai mic număr rămas din istoria instituției.

La Universitatea Agronomică din Iaşi încă mai sunt 500 de locuri, dar la Universitatea Tehnică au mai rămas doar 200, mult mai puţine faţă de anii precedenți. O noutate se înregistrează la Universitatea de Medicină unde în ultimii ani nici nu s-a mai făcut admitere de toamnă din lipsa de locuri, anul acesta totuși există locuri pentru specializarea Farmacie. 

 În acest an cei care au lăsat pe ultimul moment admiterea la facultate ar fi trebuit să nu o facă pentru că sunt locuri mai puţine decât în anii anteriori, mai ales dacă vorbim de locurile la buget. La Universitatea Agronomică din Iaşi avem în acest an 500 de locuri pentru admiterea de toamnă, trebuie menţionat că dintre acestea, puţin peste 100 de locuri sunt bugetate. În rest sunt locuri la taxă. Sunt în jur de 70 de locuri la Facultatea de Agricultură, 73 la Horticultură. Şi la Medicină Veterinară mai există 16 locuri, doar 6 la buget. Acolo este bătaia cea mai mare de cele mai multe ori. Şi celelalte universităţi din Iaşi au început tot de ieri admiterile de toamnă care vor ţine până pe data de 8 septembrie. Spre exemplu, la Universitatea Tehnică se înregistrează o noutate în acest an. Dacă în anii anteriori aveau multe locuri neocupate ş de aceea făceau admiterea din toamnă, anul acesta sunt doar puţin peste 200 de locuri care au rămas neocupate motiv pentru care conducerea Universităţii a solicitat către Minister suplimentarea numărului de locuri. În acelaşi timp, şi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza sunt aproximativ 2.400 de locuri. Dintre acestea, doar 273 sunt locuri la Buget, celelalte sunt locuri cu taxă. Cei care doresc să urmeze Studiile Superioare mai au timp să se înscrie până pe data de 8 septembrie. În acelasi timp, Universitatea de Medicină şi Farmacie a anunţat faptul că nu va face admitere de toamnă nici în acest an, deşi rămăseseră câteva locuri neocupate. La Facultatea de Farmacie au fost cumva redistribuite către cei care au dat admiterea la Medicină Generală şi au avut note mari, dar nu au fost declaraţi admişi., a informat  Reporterul Observator, Clara Mihociu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Admiterea de toamnă. Ultima strigare pentru cei care vor la facultate: locuri tot mai puţine, bătaie mare